Διαβάστε το γράμμα απόρριψης που έλαβε ο Steven Soderbergh από την Lucasfilm! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Διαβάστε το γράμμα απόρριψης που έλαβε ο Steven Soderbergh από την Lucasfilm!

Ειδήσεις | 19-10-2017 |

Την άνοιξη του 1984, η Lucasfilm ήταν ένας ανερχόμενος κολοσσός στο χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής, έχοντας γυρίσει τα υπερ-επιτυχημένα 3 πρώτα Star Wars τα προηγούμενα 6 χρόνια και έτοιμη να κυκλοφορήσει τη δεύτερη ταινία από το franchise του Indiana Jones. Παράλληλα, ο νεαρός μοντέρ Steven Soderbergh ήταν ένας από τους πολλούς φιλόδοξους σκηνοθέτες που προσπαθούσαν να κερδίσουν την προσοχή της διάσημης εταιρείας παραγωγής.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Soderbergh μοιράστηκε από το λογαριασμό του στο Twitter το γράμμα απόρριψης που έλαβε από την Lucasfilm ως απάντηση στην «κασέτα που έστειλε στον George Lucas». Στο γράμμα, κατέστη γνωστό στον Soderbergh ότι η πολιτική της εταιρείας μετά τον τεράστιο όγκο ιστοριών και ιδεών που λάμβαναν κάθε μέρα, ήταν να επιστρέφουν το υλικό στον αποστολέα δίχως καν να το εξετάσουν!

Εκτός από το νοσταλγικό αίσθημα που προκαλεί για τις μέρες των κασετών και των γραφομηχανών, το γράμμα αυτό λειτουργεί και ως εμψύχωση για κάθε νέο δημιουργό που έχει δεχθεί αναρίθμητες απορρίψεις από την κινηματογραφική βιομηχανία. Στο κάτω κάτω, ο Steven Soderbergh, ένας σκηνοθέτης που ουσιαστικά ξεκίνησε την επανάσταση του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου με την πρώτη του ταινία (σ.σ. το Sex, Lies and Videotape), μόλις 5 χρόνια μετά το απορριπτικό γράμμα μάλιστα, κέρδισε Όσκαρ Σκηνοθεσίας και είναι μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς του χώρου, ε δεν τα πήγε και άσχημα. Δεν νομίζετε?

Διαβάστε περισσότερα για: ,