Χλιαρό Σαββατοκύριακο στο αμερικάνικο box office - Το "Jigsaw" σκαρφάλωσε στην κορυφή – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χλιαρό Σαββατοκύριακο στο αμερικάνικο box office – Το “Jigsaw” σκαρφάλωσε στην κορυφή

Ειδήσεις | 30-10-2017 |

Το διήμερο που πέρασε ήταν για το box office στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ένα από τα χειρότερα του 2017. Η απόπειρα της Lionsgate να αναβιώσει μια σειρά που αποδείχτηκε εξαιρετικά προσοδοφόρα κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας δε φαίνεται να απέδωσε τα αναμενόμενα, μιας και το “Jigsaw”, με 16 εκατομμύρια την πρώτη εβδομάδα προβολής του, έκανε το δεύτερο χειρότερο άνοιγμα για το franchise μετά το “Saw IV”. Ο προϋπολογισμός έχει ήδη υπερκαλυφθεί αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ το ζήτημα για τα φιλμ της συγκεκριμένης σειράς, μιας και η συνταγή πάντα είχε σαν στόχο την είσπραξη πολλαπλάσιων χρημάτων με μικρά έξοδα παραγωγής.

Οι άλλες δύο είσοδοι στην πρώτη δεκάδα των αμερικάνικων κινηματογραφικών ταμείων είναι το στρατιωτικό δράμα “Thank You for Your Service” στην έκτη θέση με 3,7 εκατομμύρια δολάρια, με το Miles Teller στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Jason Hall, σεναριογράφο του “American Sniper“, να κάνει εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και η νέα σκηνοθετική απόπειρα του George Clooney σε σενάριο των αδερφών Coen ονόματι “Suburbicon” που μάλλον δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας ένατη με μόλις 2,8 εκατομμύρια εισπράξεων κι έχοντας λάβει απογοητευτικές κριτικές και ακόμη πιο αποκαρδιωτικές αντιδράσεις από το κοινό, αναντίστοιχες με την ποιότητα του προϊόντος.

Οι ταινίες που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι οι εξής: “Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween”, πρώτο την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον στη δεύτερη θέση με δέκα εκατομμύρια σε εισπράξεις για αυτό το Σαββατοκύριακο, “Geostorm” στην τρίτη θέση με 5,7 εκατομμύρια, “Happy Death Day” τέταρτο με 5,1 εκατομμύρια, “Blade Runner 2049” πέμπτο με τέσσερα εκατομμύρια, “Only the Brave” έβδομο με 3,5 εκατομμύρια, “The Foreigner” όγδοο με 3,2 εκατομμύρια και τέλος το “It” δέκατο με 2,5 εκατομμύρια, βαδίζοντας μάλλον προς την έξοδο από την πρώτη δεκάδα μετά από οκτώ εβδομάδες υπερεπιτυχημένης παρουσίας στα ταμεία.