Η Björk καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από Δανό σκηνοθέτη: ναι, καλά καταλάβατε, είναι ο Lars von Trier – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Björk καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από Δανό σκηνοθέτη: ναι, καλά καταλάβατε, είναι ο Lars von Trier

Ειδήσεις | 17-10-2017 |

Μετά το σκάνδαλο του Harvey Weinstein και τις δεκάδες γυναίκες στη βιομηχανία του κινηματογράφου που μίλησαν ανοιχτά για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχτηκαν, επόμενη στη σειρά είναι η Ισλανδή μουσικός  Björk που μοιράστηκε στα social media της την ιστορία της σεξουαλικής της παρενόχλησης από «γνωστό Δανό σκηνοθέτη». Η μουσικός ποτέ δεν τον ονομάτισε ανοιχτά, όμως όλοι ξέρουμε ότι αναφέρεται στον Lars von Trier, με τον οποίο συνεργάστηκε το 2000 στο “Dancer in the Dark”.  Παρ’ ότι δεν αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στη μορφή της παρενόχλησης, η Björk εξήγησε ότι «όταν απέρριψα επανειλημμένα το σκηνοθέτη, αυτός με τιμώρησε και δημιούργησε την εντύπωση στην υπόλοιπη ομάδα ότι εγώ ήμουν η δύσκολη. Χάρη στη δύναμή μου και στο ότι δεν είχα τίποτα να χάσω αφού δεν είχα φιλοδοξίες για το χώρο της υποκριτικής, κατάφερα να συνέλθω σε διάστημα ενός χρόνου». Η τραγουδίστρια δηλώνει ότι «ο σκηνοθέτης είχε απόλυτη επίγνωση του τι έκανε και είμαι σίγουρη ότι η ταινία που έκανε μετά (σ.σ. το “Dogville”) ήταν βασισμένη στην εμπειρία του με εμένα. Επειδή ήμουν η πρώτη που αντιστάθηκα και δεν τον άφησα να ξεφύγει με αυτό».

Ο Trier αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας σε δανέζικη εφημερίδα ότι «τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, παρ’ ότι όντως δεν τα πηγαίναμε καλά, αυτό είναι γεγονός. Από την άλλη, παρέδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχουν γίνει ποτέ σε ταινία μου». Ο παραγωγός της ταινίας, Peter Aalbæk Jensen, προέβη στην εξοργιστική δήλωση ότι «απ’ ότι θυμάμαι, εμείς ήμασταν τα θύματα. Αυτή η γυναίκα ήταν δυνατότερη από εμένα και τον Trier και την εταιρεία μας μαζί».

Το μόνο θετικό είναι ότι, όπως δήλωσε και η ίδια η Björk, «υπάρχει ένα κύμα αλλαγής στον κόσμο» και «μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό που γίνεται».

Διαβάστε περισσότερα για: ,