Τον Δεκέμβριο του 2019 το Star Wars 9 και με νέο σεναριογράφο – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τον Δεκέμβριο του 2019 το Star Wars 9 και με νέο σεναριογράφο

Ειδήσεις | 13-9-2017 |

Μόλις χτες σας ενημερώσαμε για την ανάλυψη της σκηνοθεσίας του Star Wars 9, από τον JJ Abrams.

Λίγο νωρίτερα να θυμίσουμε ότι ο σκηνοθέτης του Επεισοδίου 9, Colin Trevorrow, πρακτικά απολύθηκε λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, ενώ το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από το Star Wars story του Han Solo, απολύθηκε μετά από το γύρισμα του 90% της ταινίας, με τον Ron Howard να έρχεται να συνεχίζει την ταινία και να κάνει καθώς φαίνεται μπόλικα reshoots, με την Disney να μην είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την δουλειά Phil Lord και Christopher Miller.

Ο σκηνοθέτης του The Force Awakens JJ Abrams, πέρα από την σκηνοθεσία, θα αναλάβει και το σενάριο του 9, καθώς πιθανότατα η Disney και η Lucasfilm δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι με το πως ο Trevorrow χειρίστηκε το σενάριο μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Carrie Fischer, και την απόφαση να μην υπάρξει αντικατάστασή της, αλλά να μην παίξει ο χαρακτήρας της καθόλου στο επεισόδιο 9, παρά τις αρχικές πληροφορίες  που έλεγαν ότι η ταινία θα επικεντρώνεται στην Fischer. Μάλιστα λέγεται ότι ο Chris Terrio, που θα αναλάβει συν-σεναριογράφος, θα επιμεληθεί το θέμα της απουσίας της Fischer.

Όπως ήταν λογικό από την στιγμή που το σενάριο πρακτικά ξαναγράφεται για την ταινία, αυτή πλέον είναι αδύνατο να βγει στις αίθουσες το Μάη του 2019, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ούτε φυσικά να αρχίσει γυρίσματα στις αρχές του 2018 όπως είχε ειπωθεί αρχικά. Έτσι η Disney ανακοίνωσε ότι η ταινία μεταφέρεται στις 20 Δεκεμβρίου του 2019!

Το Star Wars 8: The last Jedi αναμένεται κανονικά στις αίθουσες τον Δεκέμβρη.