Η συβουλή του Quentin Tarantino για τους φιλόδοξους σκηνοθέτες – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η συβουλή του Quentin Tarantino για τους φιλόδοξους σκηνοθέτες

Ειδήσεις | 11-9-2017 |

Ο Quentin Tarantino μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς ταινιών του κόσμου, αλλά ποτέ δεν έχασε την όρεξη του να καλλιεργεί τα νέα ταλέντα. Ο σκηνοθέτης κέρδισε ένα τιμητικό βραβείο το καλοκαίρι του 2016 και ανταπέδωσε δίνοντας φέτος έναν λόγο στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ το κοινό αποτελούντα κυρίως από φοιτητές στα πρώτα έτη.

Άνοιξε την «εργαλειοθήκη» του και παρείχε στους φιλόδοξους συγγραφείς και σκηνοθέτες τα μεγαλύτερα tip και κόλπα που ακολουθεί και ο ίδιος για το πώς να βρεις την τέλεια ιστορία.

«Η συμβουλή μου για όταν θέλετε να βρείτε μια ιστορία να πείτε είναι: Ποια θα ήταν μια ταινία που θα θέλατε να δείτε; Τι είναι αυτό που θέλετε να συνεισφέρετε; Υπάρχουν πολλές ταινίες που θα μπορούσατε να δείτε χωρίς να είστε εσείς. Ποια είναι αυτή η ταινία που δεν έχουμε δει ακόμα γιατί δεν την έχετε φτιάξει; Αυτήν να κάνετε. Και αυτός είναι ο λόγος για να την κάνετε. Η Αλήθεια είναι ότι –καλή, κακή η διαφορετική, η ταινία « Reservoir Dogs» δεν υπήρχε πριν την κάνω εγώ» δήλωσε ο σκηνοθέτης παρακινώντας το κοινό να πάρει και αυτό την πρωτοβουλία που πήρε και ο ίδιος.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την ομιλία του παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα για: