Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Οδηγός Μέρα 8 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Οδηγός Μέρα 8

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 28-9-2017 |

Πληθωρική απ’ όλες τις απόψεις η σημερινή μέρα του Φεστιβάλ. Διεθνές και Μουσικό Διαγωνιστικό έχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, ενώ δεν είναι λίγες οι πρεμιέρες των ταινιών που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες. Πριν ξεκινήσουμε μια αναλυτικότερη ματιά στα όσα θα προβληθούν σήμερα, να προειδοποιήσουμε για τις sold out προβολές της ημέρας, την επαναληπτική του (εκπληκτικού) Beach Rats και εκείνη του Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ, οπότε όσοι δεν έχετε βγάλει εισιτήριο γι’ αυτές, μπορείτε να τιμήσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω.

Στο Μουσικό Διαγωνιστικό έχουμε τις επαναληπτικές προβολές δύο εξαίσιων ντοκιμαντέρ, του Score: A Film Music Documentary (Δαναός 2, 17:45) και του Lost In France (19:00, Odeon Όπερα 2), αμφότερα άκρως απολαυστικά και συγκινητικά πέρα από ενημερωτικά.

Διαβάστε την κριτική μας για το Score εδώ

Διαβάστε την κριτική μας για το Lost In France εδώ

Το Διεθνές Διαγωνιστικό φιλοξενεί το πρωτόλειο της βοηθού σκηνοθέτη του Michael Haneke, Marine Francen, με τίτλο Ο Θεριστής. Μια ταινία με φόντο το πραξικόπημα του Ναπολέοντα το 1852, η οποία βρίσκει ένα μικρό χωριό σε κρίση καθώς όλοι οι άντρες του αιχμαλωτίζονται. Όσων το ενδιαφέρον κεντρίστηκε, ας σπεύσουν στο Δαναό 1 στις 19:30.

Ένας από τους πρώτους τίτλους που ανακοινώθηκαν φέτος, το A Sicilian Ghost Story, με θέμα την αληθινή ιστορία απαγωγής ενός 13χρονου αγοριού από τη Μαφία που σόκαρε την Ιταλία της δεκαετίας του 90 είναι η επόμενη ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού, ξανά στο Δαναό 1, στις 21:45. Καλό θα ήταν να κλείσετε νωρίς εισιτήριο, καθώς οι θέσεις είναι σχετικά περιορισμένες.

Το ντεμπούτο-διασκευή στις Λευκές Νύχτες του Ντοστογιέφσκι από τον Βραζιλιάνο Leonardo Mouramateus, Ο Αντόνιο Σε Τρεις Πράξεις, βρίσκει ένα εικοσάχρονο αγόρι να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στη Λισαβώνα του σήμερα. (Odeon Όπερα 1, 20:00)

Για τους γενναίους που δεν τρομάζουν από την περασμένη ώρα της καθημερινής, δύο πολλά υποσχόμενα φιλμ, τα Θέλμα (Ιντεάλ, 22:30) και Το Φεγγάρι Του Δία (Odeon Όπερα 1) θα κάνουν τις πρεμιέρες τους. Το πρώτο βρίσκει μια Νορβηγίδα προερχόμενη από αυστηρή οικογένεια να κάνει την επανάστασή της απέναντι σε όλους και όλα, με σκηνοθέτη κανέναν άλλον από τον ολοένα και ανερχόμενο Joachim Trier, ενώ το δεύτερο αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή του Kornel Mundruczo (Λευκός Θεός), στην οποία συνδυάζει κοινωνικοπολιτική κριτική με υπερηρωική επιστημονική φαντασία.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,