Η νέα αμερικάνικη εκδοχή της ταινίας "A Man Called Ove" με τον Tom Hanks – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η νέα αμερικάνικη εκδοχή της ταινίας “A Man Called Ove” με τον Tom Hanks

Ειδήσεις | 22-9-2017 |

O Tom Hanks θα επιχειρήσει μια διασκευή του διεθνούς Best-seller διηγήματος «A Man Called Ove» , στην οποία όχι μόνο θα πρωταγωνιστήσει αλλά θα είναι και παραγωγός μαζί με τον συνεργάτη του Gary Goetzman, την γυναίκα του Rita Wilson και τον Frederik Wikstrom Nicastro.

Το βιβλίο του Fredrik Backman επικεντρώνεται στην ιστορία ενός δύστροπου άντρα, που από καιρό έχει χάσει την γυναίκα του, και πήζει στην μοναξιά του ενώ δεν είναι σπάνιες οι απόπειρες αυτοκτονίες που όμως ποτέ δεν καταλήγουν «επιτυχώς». Η ζωή του αλλάζει τελείως όταν ένα ζευγάρι με δύο κόρες μετακομίζουν στην γειτονιά τους και οδηγούνται σταδιακά σε μια ζεστή και μακροχρόνια φιλία.

Το Βιβλίο έφτασε στην θέση No. 1 στην λίστα του περιοδικού New York Times Best-Seller και παρέμεινε εκεί για 77 συνεχόμενες βδομάδες, ενώ έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που διασκευάζεται σε ταινία για την μεγάλη οθόνη. Η αρχική ταινία – που γυρίστηκε στην γλώσσα που είναι και το βιβλίο- προτάθηκε για 2 Academy Awards νωρίτερα την φετινή χρονιά και ήταν και η ξένη ταινία με τα περισσότερα έσοδα στην Αμερική το 2016, ενώ της αποδόθηκε και το βραβείο της καλύτερης κωμωδίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία το 2016.

«Ακράδαντα πιστεύω ότι η ιστορία του ‘A Man Called Ove’ είναι μια διεθνής ιστορία με την οποία μπορούν να ταυτιστούν όχι μόνο το Αμερικάνικο αλλά και το διεθνές κοινό. Το να φτιάχνω την ταινία αυτή μαζί με έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς δίνει στην ιστορία την υψηλότερη πιθανότητα να αγγίξει για άλλη μια φορά τις καρδιές των ανθρώπων» δήλωσε ο Nicastro ενώ και η γυναίκα του ηθοποιού, Rita Wilson , υπογράμμισε ότι η αναδιασκευή αυτή της ταινίας στα αγγλικά θα δώσει την δυνατότητα σε μεγαλύτερο κοινό να γνωρίσουν αυτήν την ιστορία που αφορά την αγάπη, την ανοχή και την ελπίδα.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,