Η St.Vincent σκηνοθέτρια σε διασκευή του βιβλίου «Το πορτραίτο του Dorian Gray – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η St.Vincent σκηνοθέτρια σε διασκευή του βιβλίου «Το πορτραίτο του Dorian Gray

Ειδήσεις | 21-8-2017 |

Η Annie Clark, ή όπως οι περισσότεροι από εμάς θα την αναγνωρίσουν, η St.Vincent αφήνει το μουσικό προσκήνιο και κάθεται στην σκηνογραφική καρέκλα. Θα κάνει το ντεμπούτο της στην κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου «The Picture of Dorian Gray», το μοναδικό διήγημα που έγραψε ο διάσημος Oscar Wilde.

Με μια πιο μοντέρνα οπτική θα προσεγγίσει η St.Vincent το διήγημα που περιστρέφεται γύρω από έναν νέο, που μέσα στον ναρκισσισμό του παραμένει νέος ενώ το πορτραίτο του είναι αυτό που μεγαλώνει, αλλάζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο από άντρα….σε γυναίκα. Το σενάριο θα το επιμεληθεί o David Birke, ο οποίος βρίσκεται πίσω και από το σενάριο του «Elle» του Paul Verhoven.

Η Clark έχει ξανασχοληθεί με τον συγκεκριμένο χώρο, αφού μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΧΧ» έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival τη φετινή χρονιά, με πρωταγωνιστές την Melanie Lynskey, Joe Swanberg και Sheila Vand.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο δεν θα είναι η πρώτη διασκευή του βιβλίου σε ταινία, αλλά μάλιστα έχει επιχειρηθεί αρκετές φορές με την πιο αξιόλογη να είναι μια του 1945 που σκηνοθετήθηκε από τον Alber Lewin ενώ την ταινία πλαισίωσαν ο Hurd Hatfield, George Sanders και η νέα τότε Angela Lansbury που απέσπασε και Οscar για την ερμηνεία της.

Διαβάστε περισσότερα για: ,