Ο Leonardo Di Caprio θα ενσαρκώσει τον συνονόματο Da Vinci σε επικείμενη βιογραφική ταινία. – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Leonardo Di Caprio θα ενσαρκώσει τον συνονόματο Da Vinci σε επικείμενη βιογραφική ταινία.

Ειδήσεις | 14-8-2017 |

Μπορεί στην μέχρι τώρα πορεία του, ο Leonardo Di Caprio να έχει βρεθεί πολλές φορές σε ρόλους που ενσαρκώνει υπαρκτές προσωπικότητες, όμως ανέκαθεν o Di Caprio ξεχώριζε μια ιστορική προσωπικότητα στην οποία ήθελε να δώσει ζωή στην κινηματογραφική οθόνη, και αυτή δεν είναι άλλη από τον συνονόματο, Leonardo da Vinci.

Ακόμα και το όνομα του δεν είναι τυχαία, αφού σύμφωνα με την μητέρα του Di Caprio, όταν ήταν έγκυος σε αυτόν είχε βρεθεί σε ένα μουσείο όπου θαύμαζε διάφορα έργα του Da Vinci και εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένιωσε το μωρό να κλωτσάει τόσο δυνατά, που η γυναίκα το πήρε ως σημάδι ότι πρέπει να ονομάσει το παιδί της Leonardo.

Που να ήξερε ότι 43 χρόνια μετά, το παιδί της θα έχει την ευκαιρία να ενσαρκώσει τον «μέντορα» του σε μια βιογραφία του Walker Issacson. Ο Isaacson έχει επιμεληθεί ανάλογες ταινίες και σειρές όπως την ταινία «Steve Jobs» του 2015 και την 1η σεζόν της σειράς «Genius» του Nationa Geographic που ακολουθούσε τη ζωή του γνωστού φυσικού Albert Einstein.

Μάλιστα, η ταινία αυτή οδήγησε σε αντιπαράθεση την Universal και την Paramount, για το ποια θα αναλάβει την διεξαγωγή της ταινίας, με την Paramount να κερδίζει τον αγώνα προσφέροντας 7-ψήφιο πόσο.

Ο Da Vinci – γεννήθηκε το 1452 και πέθανε το 1519- είναι κυρίως γνωστό για τον πίνακα του Mona Lisa ενώ ήταν όχι μόνο και ένας αρκετά ικανός εφευρέτης, αλλά είχε αξιοσημείωτες ικανότητες στα μαθηματικά, στην συγγραφή, στην βοτανολογία, στις επιστήμες, στην μουσική, στην ιστορία και σε πολλά άλλα.

Ο Di Caprio θα έχει την τιμή όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει στην ταινία αλλά και να είναι παραγωγός της. Παρ’ όλα αυτά, ας μην ενθουσιαζόμαστε ακόμα, γιατί η ταινία απ’ ότι φαίνεται θα αργήσει , καθώς το βιβλίο στο οποίο θα βασιστεί δεν έχει ακόμα εκδοθεί.