«Ο εφιάλτης στον δρόμο του….Hawkins» : Νέο poster για το «Stranger Things» – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

«Ο εφιάλτης στον δρόμο του….Hawkins» : Νέο poster για το «Stranger Things»

TV, Ειδήσεις | 11-8-2017 |

Μπορεί όλοι να αναφέρονται στη σειρά «Stranger Things» ως ένα δραματικό θρίλερ, πέρα από αυτό όμως λειτουργεί ως μια «ερωτική εξομολόγηση» στην κουλτούρα της δεκαετίας του 80’. Πολύ συχνά συγκρίνεται με το βιβλίο «Poltergeist» του Stephen King, καθώς και με άλλα αριστουργήματα του συγγραφέα όπως το «ΙΤ» και το «Firestarter» ενώ στοιχεία δεν έχουν λείψει και από ταινίες όπως το Ε.Τ. και το «The Goonies».

Δεν θα τα αναφέραμε φυσικά όλα αυτά, αν δεν μας είχε προκαλέσει το καινούργιο poster της σειράς που δημοσίευσε το Netflix μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, που είναι ξεκάθαρα μια ωδή σε μια άλλη ταινία εκείνης της εποχής, «Τον εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες». Οι δημιουργοί του poster φαίνεται να εκμεταλλευτήκαν το γεγονός ότι και στα δύο υπάρχει μια πρωταγωνίστρια με το όνομα Nancy, ενώ ακόμα και τα «τέρατα» που πρωταγωνιστούν έχουν κάποιες εμφανείς ομοιότητες, όπως το ότι φαίνεται να στοχεύουν κυρίως παιδιά και εφήβους.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα και οι μουσικές επιλογές της σειράς, είναι οι κατάλληλες για να σου φέρουν μια νοσταλγία για εκείνη την εποχή, ενώ μερικά ακούσματα που μας έχουν μείνει είναι το «Should I Stay or Should I Go» τω The Clash και μερικές επιτυχίες του Michael Jackson.

Βρισκόμαστε μόλις 3 μήνες πριν την πρεμιέρα της επόμενης χρονιάς και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να δούμε πόσες ακόμα αναφορές θα γίνουν στην αγαπημένη αυτή δεκαετία. Από τη στιγμή όμως που ο Paul Reiser θα βρίσκεται μεταξύ του cast, το πιο λογικό είναι μια αναφορά στις ταινίες «Alien» να γίνει.