“Game of Thrones S07E06:"Beyond the wall": Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Game of Thrones S07E06:”Beyond the wall”: Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε

TV | 22-8-2017 |

Το έκτο και προτελευταίο επεισόδιο της σεζόν προκάλεσε πολλαπλές κρίσεις άγχους στους φαν τόσο πριν όσο και μετά την προβολή του. Πρόκειται για το δεύτερο στη σειρά επεισόδιο αυτής της σεζόν που διαρρέει στο διαδίκτυο αρκετές μέρες πριν την επίσημη προβολή. Συνεπώς ο χώρος των social media ήταν ένα γεμάτο ναρκοπέδιο με spoilers για όσους περίμεναν καρτερικά να δουν το επεισόδιο με το πειρασμό να το δουν νωρίτερα να αυξάνεται. Ταυτόχρονα γίνεται αισθητό ότι πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και άρα μένει μόνο μια σεζόν( η οποία θα προβληθεί το πολύ μακρινό 2019) για το οριστικό τέλος της σειράς. Αλλά ας αφήσουμε τους θρήνους για αργότερα και ας κάνουμε μια ανασκόπηση του επεισοδίου που πέρασε.

Spoiler alert!

Το suicide squad του Westeros απαρτιζόμενο(μεταξύ άλλων) από τους Jon Snow, ser Jorah,Gendry, Tormud, Beric Dondarrion και Thoros of Myr απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το Eastwatch και το τείχος προκειμένου να εκπληρώσουν την αποστολή τους: να πιάσουν έναν wight ζωντανό και να τον στείλουν στη Cersei.

Στη διαδρομή συναντούν μια αρκούδα-ζόμπι (ένα πρώτο σοκ ως προοικονομία για τη συνέχεια, απ’ ότι φαίνεται οποιοδήποτε πλάσμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ζόμπι ). Καταφέρνουν να την αντιμετωπίσουν, αλλά ο Thoros χάνει τη ζωή του. Επομένως ο Beric πλέον θα ζει σαν απλός θνητός καθώς δεν υπάρχει κάποιος να τον αναστήσει. Όπως όμως είχε πει νωρίτερα στο Jon, έχει αποδεχθεί ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει, όταν θα έχει εκπληρώσει την αποστολή που του ορίζει η μοίρα. Θεωρεί ότι ο Jon έχει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ιστορία για αυτό και τον επανέφεραν στη ζωή.

Η ομάδα αφού καίει το σώμα του Thoros( για να μη μετατραπεί σε ζόμπι) συνεχίζει τη πορεία της. Καταφέρνει να στήσει ενέδρα και να αιχμαλωτίσει ένα wight άλλα η επίθεση τους γυρνάει μπουμεργκ.  Δεν προλαβαίνουν να ξεφύγουν γιατί τους κυκλώνει μια στρατιά από White Walkers. Ο Jon στέλνει το Gendry(θεωρώντας ότι είναι ο πιο γρήγορος απ’όλους τους) να τρέξει πίσω στο Eastwatch και να στείλει μήνυμα στη Daenerys για το τι συνέβη.

Στο Dragonstone ο Tyrion επιπλήττει τη Daenerys για την απερισκεψία της να πάει η ίδια στο πεδίο της μάχης. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν ένα δυνατό πλήγμα για τη Cersei αλλά τίποτα δεν αξίζει να διακινδυνεύσει τη ζωή της. “Σε περίπτωση που πεθάνεις ποίος θα κυβερνήσει?”, τη ρωτάει και η Καλίσι εξοργίζεται γιατί θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της παρούσης. Ο Tyrion όμως σκέφτεται πιο σφαιρικά και της επισημαίνει πως η ουσία δεν είναι να νικήσουν τον πόλεμο αλλά να φέρουν μια αλλαγή στο καθεστώς τυραννίας που επικρατεί στο Westeros. Η συγκεκριμένη αλλαγή δε μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη και πιθανότατα όχι σε μια γενιά για αυτό η Daenerys θα πρέπει να επιλέξει το διάδοχο της, αφού η ίδια δεν μπορεί να κάνει παιδιά.(όταν είχε προσπαθήσει να επαναφέρει στη ζωή το Καλ Ντρόγκο, μια μάγισσα την καταράστηκε για το θράσος της αυτό προς τους θεούς με στείρωση).

Στο  Castle Black τα αίματα ανάβουν, καθώς με την ύπουλη παρέμβαση του Littlefinger οι δύο αδερφές έρχονται σε μια ισχυρή ρήξη. Για πρώτη φορά βλέπουμε την Arya να  βγαίνει εκτός εαυτού. Πικραμένη,οδηγούμενη ίσως από τη ζήλια της για τη Sansa, γαλουχημένη να είναι σκληρή και απόλυτη από  την εκπαίδευση της όλα αυτά τα χρόνια, αποδίδει ευθύνες στην αδερφή της για το θάνατο του πατέρα τους.

Την απειλεί ότι με τις αποδείξεις που έχει θα στρέψει τους άρχοντες του Βορρά εναντίον της. Ανταλλάσσουν πικρά λόγια και τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα όταν η Sansa μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο της αδερφής της και ανακαλύπτει τα “πρόσωπα” της Arya.

Η Sansa βρίσκεται σε ευάλωτη κατάσταση και ο Littlefinger το εκμεταλλεύεται και την επηρεάζει να στείλει τη Bryenne(η οποία έχει ορκιστεί να προστατεύει τα δύο κορίτσια των Stark) στο King’s Landing, για να μη σταθεί εμπόδιο αν χρειαστεί να λάβουν δραστικά μέτρα εναντίον της Arya.

Το μήνυμα του Jon φτάνει στο Dragonstone και η Daenerys παρά τις αντιρρήσεις του Tyrion αποφασίζει να πάρει και τους τρεις (γιατί βρε κοπέλα μου;!) δράκους της και να πάει να διασώσει το Jon και τους άντρες του που κοντεύουν να πεθάνουν από το κρύο.

Πράγματι η διάσωση φτάνει την κατάλληλη στιγμή. Οι δράκοι θερίζουν κυριολεκτικά τον στρατό των Walkers ενώ ταυτόχρονα οι άντρες επιβιβάζονται στο δράκο της Daenerys  εκτός από το Jon ο οποίος εξακολουθεί να πολεμάει για αντιπερισπασμό.

Και τότε γίνεται το αναπόφευκτο και ο night king τραυματίζει θανάσιμα το Viserion(!!!!!)

Η Καλίσι φεύγει άρον άρον προκείμενου να σώσει τους άλλους δύο δράκους αφήνοντας όμως πίσω το Jon. Ο νεκρός δράκος βυθίζεται στο πυθμένα της παγωμένης λίμνης και όλοι αναρωτιόμαστε “και τώρα τι?”.

O Jon σώζεται χάρη στην εμφάνιση του θείου του Benjen έχοντας όμως σοβαρά τραύματα. Ζητάει συγνώμη από την Daenerys για το θάνατο του Viserion και της υπόσχεται ότι θα νικήσουν τον Night King. Ακόμα την αναγνωρίζει ως “βασίλισσα του” δηλώνοντας μάλιστα πως αν η κατάσταση του, του το επέτρεπε θα υποκλίνονταν σε εκείνη  δηλώνοντας και επίσημα την πίστη του.

Πρόκειται για μια αρκετά τρυφερή σκηνή ανάμεσα στους δύο ήρωες. Φαίνεται πως αναπτύσσουν συναισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης(αν όχι και κάτι περισσότερο) παρόλο που γνωρίζονται λίγο. Αυτό όμως είναι κάτι που θα σχολιάσουμε κάποια άλλη στιγμή γιατί η ουσία του επεισοδίου(και γενικά της συγκεκριμένης σειράς) δεν είναι τα ρομάτζα.

Μετά όμως από μια γλυκιά σκηνή, στο τέλος του επεισοδίου έρχεται αυτό που όλοι φοβόμασταν. O Night King ανασταίνει το Viserion! Και αν κάποιος ήταν τόσο αφελής ώστε να πιστέψει ότι φτάνουμε στο τέλος η σκηνή αυτή επιβεβαιώνει ότι το παιχνίδι μόλις άρχισε!

Δείτε το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για: