"Game of Thrones S07E05: Eastwatch": Ο χειμώνας περνάει τα τείχη – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Game of Thrones S07E05: Eastwatch”: Ο χειμώνας περνάει τα τείχη

TV | 16-8-2017 |

Στο προηγούμενο επεισόδιο η Daenerys  άλλαξε τα δεδομένα του πολέμου πηγαίνοντας η ίδια στο πεδίο της μάχης παρέα με έναν από τους δράκους της.Το πλήγμα για τους Lannisters ήταν μεγάλο.Στο επεισόδιο που ακολούθησε είδαμε τις συνέπειες στην πραγματική τους διάσταση.

Spoilers are cominng

Το επεισόδιο ξεκινά με τον Jamie, ζωντανό χάρη στην επέμβαση του Bron. Ο σωτήρας του επισημαίνει  πως δεν τον έσωσε από την καλή του καρδιά αλλά γιατί τον χρειάζεται ζωντανό προκειμένου να πάρει πίσω την πλήρη αποζημίωση που του αναλογεί για τις υπηρεσίες του. “Dragons don’t get to kill you.You don’t get to kill you.Only I get to kill you”.

Ο Jamie φαίνεται προβληματισμένος μετά την επίθεση της Daenerys “Έχει δύο ακόμα δράκους. Αν αποφασίσει να τους χρησιμοποιήσει είμαστε καταδικασμένοι”.  Οι δύο άντρες επιστρέφουν στο King’s Landing για να μεταφέρουν στη Cersei τα άσχημα νέα.

Στο πεδίο της μάχης  τα πάντα έχουν γίνει στάχτη. Η Daenerys έχει συγκεντρώσει κοντά της τους επιζώντες και τους δίνει δύο επιλογές: είτε θα υποκλιθούν αναγνωρίζοντας τη ως βασίλισσα τους. Που σημαίνει ότι θα πολεμήσουν υπέρ της και ενάντια στη Cersei. Είτε θα πεθάνουν.

Η πλειοψηφία του στρατού υποκλίνεται καθώς οι άντρες έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα της μάχης. Δύο μόλις άντρες ο Randyll και ο Dickon Tarly (ναι, ο πατέρας και ο αδερφός του Sam) δηλώνουν πως προτιμούν το θάνατο από το να υπακούσουν τις διαταγές της. Ο Tyrion   προσπαθεί- μάταια- να μεταπείσει την Daenerys, καθώς δε θέλει ο πόλεμος αυτός να προκαλέσει τον αφανισμό ενός ακόμα οίκου.  

“Δεν ήρθα εδώ για να πάρω αιχμαλώτους, αν η αιχμαλωσία εμφανιστεί ως επιλογή προτιμότερος είναι ο θάνατος” του απαντά εκείνη και καίει τους δύο άντρες ζωντανούς.

Ο Jamie φθάνει στο King’s Landing και ανακοινώνει στη Cersei τα άσχημα νέα σε αντίθεση με εκείνη δεν είναι καθόλου αισιόδοξος. Έχασαν μεγάλο μέρος του στρατού τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ακόμα και αν προσλάβουν μισθοφόρους  δε θα  έχουν καμία ελπίδα  μπροστά στους δράκους.

Η Daenerys επιστρέφει στο Dragonstone και ο Jon για πρώτη φορά βλέπει από κοντά και χαϊδεύει έναν από τους δράκους τους. “Είναι μεγαλειώδη τέρατα” της λέει. “Όσο τέρατα και αν φαίνονται στους άλλους για μένα θα είναι πάντα τα παιδιά μου” του απαντάει εκείνη.  Οι δύο τους συζητούν για τη μάχη και η Daenerys δηλώνει πως έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει το λαό της. Κανείς δεν νίκησε πόλεμο με το σταυρό στο χέρι. Ακόμα και ο Jon προκειμένου να πάρει πίσω το Winterfell σκότωσε χιλιάδες κόσμο.

Η πικρή αλήθεια είναι πως σε έναν πόλεμο  δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ούτε “καλοί” και “κακοί” καθώς και οι δύο πλευρές πρέπει να σκοτώσουν για τη νίκη. Απλά ελπίζει κανείς να νικήσει το καλύτερο από τα δύο κακά.

Στο Βορρά ο Brann βλέπει σε ένα όραμα τους Wildwalkers να περνάνε πέρα από το τείχος πατώντας πάνω στη παγωμένη θάλασσα. O Brann δίνει εντολή στο Μάιστερ να στείλει επιστολές σχετικά με το όραμα του στον Jon και στο Oldtown, την πόλη όπου οι μέιστερς έχουν συγκεντρωμένα τα αρχεία τους και εκτελούν έρευνες και πειράματα. Εκεί βρίσκεται και ο Sam Tarly με τη Gilly και το γιο της, ακολουθώντας το όνειρό του να γίνει μέιστερ.

Οι γέροι μέιστερ θεωρούν γελοίο να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν τους  τα λόγια ενός παράλυτου αγοριού για έναν υποτιθέμενο στρατό ζωντανών-νεκρών. Παρότι ο Sam επεμβαίνει δε διαθέτει ακόμα το κατάλληλο κύρος ώστε να τους πείσει να αλλάξουν γνώμη.

Αντίθετα ο Jon Snow προβληματίζεται με το όραμα που είδε ο αδερφός του. Στο συμβούλιο που κάνει με τη Daenerys παίρνεται η απόφαση να προσπαθήσουν να συνάψουν συμμαχία με τη Cersei καθώς μόνο ενωμένοι έχουν κάποια ελπίδα απέναντι στους Whitewalkers. Ύστερα από προτροπή του Tyrion και το Ser Jorah( ο οποίος θεραπευμένος χάρη στο Sam επέστρεψε στο πλευρό της Daenerys)  καταστρώνεται το σχέδιο:  ο Jon Snow και ο Ser Jorah  θα πάνε στο Eastwatch με σκοπό να αιχμαλωτίσουν έναν Whitewalker. Θεωρούν η Cersei μονάχα αν τους αντικρίσει με τα μάτια της θα πειστεί  ότι οι ζωντανοί-νεκροί δεν είναι ένας λαϊκός θρύλος αλλά μια πραγματική απειλή.

Πριν από την αποστολή στο Eastwatch, ο Tyrion με τον Ser Jorah καταφθάνουν κρυφά στο King’s Landing. Με ρίσκο τη ζωή του ο Tyrion συναντά τον Jamie προσπαθώντας να τον πείσει ότι η Daenerys θα νικήσει αυτόν τον πόλεμο αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη απειλή που έρχεται κατά πάνω τους και αν δεν συνεργαστούν είναι όλοι τους καταδικασμένοι. Ξέρει ότι ο αδερφός του είναι ο μόνος άνθρωπος που ασκεί επιρροή στη Cersei και ελπίζει ότι θα την πείσει να τους δεχτεί στο King’s Landing όταν επιστρέψουν με απτές αποδείξεις και ότι θα συμμαχήσει μαζί   τους ενάντια στους ζωντανούς -νεκρούς.

Η συνάντηση αυτή δε μένει κρυφή από τη Cersei. O Jamie της ανακοινώνει το περιεχόμενο της συνάντησης με τον αδερφό τους. Η Cersei δείχνει να ενδιαφέρεται για τη συμμαχία καθώς θα τους δώσει την ευκαιρία να νικήσουν εκ των έσω. Πρέπει να πολεμήσουν έξυπνα και να κερδίσουν πίσω αυτά που τους ανήκουν. Στο τέλος του λόγου της του ανακοινώνει ότι(για ακόμα μαι φορά) είναι έγκυος στο παιδί του και πως αυτή τη φορά δε θα το παρουσιάσει ως το παιδί κάποιου άλλου.

Στο Βορρά η είδηση ότι ο Jon Snow θα κατευθυνθεί προς το Eastwatch προκαλεί θύελλα αντιδράσεων καθώς κατά κοινή ομολογία “ο βασιλιάς του Βορρά οφείλει να παραμείνει στο Βορρά”.  Η Sansa προσπαθεί να κατευνάσει τα πλήθη.  Η Arya δηλώνει απογοητευμένη με την στρατηγική που ακολουθεί η αδερφή της, καθώς δεν υπερασπίζεται καθόλου τον Jon.  Οι δύο αδερφές τσακώνονται με την Arya να κατηγορεί τη Sansa πως συμπεριφέρεται έτσι γιατί κατά βάθος  θέλει να κρατήσει το θρόνο για τον εαυτό της.

Η καχυποψία της Arya δε σταματά στην αδερφή της. Κατασκοπεύει το Littlefinger ο οποίος από ότι φαίνεται έχει κάτι να κρύψει. Αυτό όμως που δεν έχει υπολογίσει είναι την ικανότητα του να προβλέπει τις κινήσεις του αντιπάλου του.

Στο τέλος του επεισοδίου ο Sam, έχοντας κλέψει  τα βιβλία που θα του παρέχουν πληροφορίες για τους Whitewalkers, μαζί με τη Gilly και το γιο της φεύγουν από το Oldtown. Ακόμα ο Jon Snow φεύγει από το Dragonstone (έχοντας καταφέρει να κερδίσει την εύνοια της Daenerys χωρίς να δηλώσει την υποταγή του σε αυτή!)   Μαζί με τον Ser Jorah φθάνουν  στο Eastwatch προκειμένου να περάσουν πέρα από τα τείχη.

Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου εδώ

 

Διαβάστε περισσότερα για: