Game of Thrones S07E04: The spoils of war - Queen of the ashes εν μέσω φωτιάς – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S07E04: The spoils of war – Queen of the ashes εν μέσω φωτιάς

TV | 10-8-2017 |

 

Το τέταρτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, “Τα λάφυρα του πολέμου”(The spoils of war), προκάλεσε έντονη συζήτηση πριν καν την επίσημη προβολή του μιας και είχε διαρρεύσει, σε κακή ανάλυση, στο ίντερνετ.  Μπορώ να πω ότι άξιζε να περιμένεις  να το δεις μετά την επίσημη προβολή.  Αν και  θεωρώ ότι έχουμε δει καλύτερα επεισόδια, από άποψη πλοκής, τα εφέ ήταν ίσως τα εντυπωσιακότερα  της σειράς.(Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το backstage του επεισοδίου μπορείτε να βρείτε εδώ)

Πάμε να κάνουμε μια αναδρομή σε όσα συνέβησαν.

 Spoilers are coming!

Το επεισόδιο ξεκινάει με τους Lannisters που φεύγουν από το Highgarden. Ο Jamie πληρώνει τον Bron, ο οποίος  ζητάει από το Jamie το Highgarden ως ανταμοιβή. Ο Jamie του υπόσχεται να περιμένει μέχρι το τέλος του πολέμου και έπειτα θα μπορεί να διαλέξει όποιο παλάτι επιθυμεί στα εφτά βασίλεια.

Τα νέα της επιτυχημένης αποστολής έχουν φτάσει στο King’s Landing. Ο απεσταλμένος της Iron Bank δείχνει εντυπωσιασμένος με της ικανότητες της Cercei σχολιάζοντας ότι οι κινήσεις τις είναι ισάξιες αν όχι και πιο εύστοχες με τις κινήσεις του πατέρα της. Οι Lannisters θα έχουν τη στήριξη της τράπεζας στον πόλεμο, αρκεί βέβαια να φτάσει  το χρυσό στα χέρια τους.

Στο Βορρά  ο Littlefinger  δίνει στο Bran το περιβόητο στιλέτο του( πρόκειται για ένα στιλέτο που μπορεί να σκοτώσει Whitewalkers και ακόμα είναι το δίδυμο  του στιλέτου που σκότωσε την μητέρα του στο Blood Wedding.) Η όλη συμπεριφορά του Bran είναι περίεργη. Δείχνει ψυχρός και απόμακρος μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους Whitewalkers στην προηγούμενη σεζόν.

«Θυμάμαι πως ήταν να είμαι ο Bran» απαντάει στη φίλη του που έρχεται να τον αποχαιρετήσει πριν επιστρέψει στην οικογένεια της. «Πέθανες και εσύ σε εκείνη τη σπηλιά έτσι δεν είναι?» του λέει εκείνη. Από ότι φαίνεται ο Bran και το Three eyed raven δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο σώμα ή πολύ απλά ο Bran γνωρίζοντας όσα γνωρίζει δεν μπορεί να συμπεριφέρεται το ίδιο.

Ένα ακόμα reunion ζει η οικογένεια Stark καθώς η Arya μετά από χρόνια περιπλάνησης επιστρέφει σπίτι της. Οι δύο αδερφές αγκαλιάζονται συγκινημένες αλλά μετά από τη συναισθηματική σκηνή συνειδητοποιούν ότι και οι δύο έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Ο Bran δίνει στην Arya το στιλέτο του Littlefinger λέγοντας της πως ένας σακάτης σαν και αυτόν δε θα το αξιοποιήσει κάπου, ενώ εκείνης θα της φανεί χρήσιμο για να εκπληρώσει την αποστολή της. Τα δολοφονικά σχέδια της Arya  και η πολεμικές της ικανότητες σοκάρουν τη Sansa καθώς δε θυμίζουν καθόλου το ατίθασο κοριτσάκι που υπήρξε η αδερφή της κάποτε.

Στο Dragonstone ο Jon Snow μαζεύει το dragonglass που χρειάζεται και καταφέρνει(σχεδόν) να πείσει την Daenerys να συνεργαστεί μαζί του εναντίον των Whitewalkers. Η Daenerys του υπόσχεται συμμαχία αρκεί εκείνος να υποκλιθεί και να την αναγνωρίσει ως διάδοχο. Το ζήτημα είναι αν ο Jon Snow αφήσει τον εγωισμό του να τον επηρεάσει ή τελικά φανεί υπεράνω των περιστάσεων.

Δείτε όλη τη σκηνή εδώ:

Κάποιοι ηγέτες είναι αγαπημένοι. Άλλοι κυβερνούν με γνώμονα το φόβο. Όσο αναφορά τη Daenerys Targaryen τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Μπορεί το αρχικό της σχέδιο να ήταν να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους ως τότε ηγέτες και να κερδίσει τον πόλεμο βάσει στρατηγικής και όχι με μαζικούς θανάτους που θα την καθιστούν «Queen of the ashes».

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως την κάνουν να αναθεωρήσει τις κινήσεις της.Παρά τις προτροπές του Tyrion και του Jon Snow, σαν ξεροκέφαλη Targarien παρέα με τους Dothraki κατεβαίνει στο πεδίο της μάχης εμποδίζοντας της μεταφορά του χρυσού από τον οίκο Tyrell στο King’s Landing. Μια και μόνο λέξη αρκεί για να αλλάξει τα γεγονότα υπέρ της: «Dracarys» ή αλλιώς ελληνιστί “στάχτη και μπούλμπερη”!

Αρκετά ριψοκίνδυνη κίνηση καθώς βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό της αλλά και το δράκο καθώς οι Lannister έχουν στην κατοχή τους ένα όπλο που μπορεί να τους τραυματίσει, ενδεχομένως και θανάσιμα, ένα στοιχείο που εκείνη  αγνοεί.  Πρόκειται για την πρώτη μάχη της Daenerys στο Westeros, μια μάχη σκληρή, βίαιη που σίγουρα θα είναι ένα γερό πλήγμα για τη Cercei καθώς μεγάλο μέρος του χρυσού καταστράφηκε και η μοίρα του Jamie προβλέπεται δυσοίωνη.

Σωστή ή λάθος  η κίνηση της αυτή, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα. Ένα είναι σίγουρο οι ακραίες καταστάσεις όπως ο αυτή του πολέμου απαιτούν και ακραίες αποφάσεις.  « When you play the game of thrones you win or you die» όπως εύστοχα είχε πει η Cercei στη Sansa στην πρώτη σεζόν.

Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου:

 

Διαβάστε περισσότερα για: