Game of Thrones: Δείτε MUST-SEE Behind-The-Scenes βίντεο για το τελευταίο επεισόδιο-φωτιά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones: Δείτε MUST-SEE Behind-The-Scenes βίντεο για το τελευταίο επεισόδιο-φωτιά

Inside Cinema, TV, Ειδήσεις | 8-8-2017 |

[Προσοχή! Το παρακάτω κείμενο περιέχει spoilers για το 4ο επεισόδιο της 7ης χρονιάς της σειράς Game of Thrones]

Είναι ήδη γνωστό ότι η ομάδα που κρύβεται πίσω από τα οπτικά και special εφέ της σειράς «Game of Thrones» δείχνει να προτιμάει να χρησιμοποιεί πραγματική φωτιά στις σκηνές όπου απαιτείται, και όχι εικόνα που να προέρχεται από υπολογιστή. Μάλιστα, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς που προβλήθηκε, είδαμε αυτήν την προσπάθεια να απογειώνεται σε ένα από τα πιο περίπλοκα – από τεχνικής άποψης- επεισόδια. Φυσικά, πρόκειται για την σκηνή όπου η στρατιά των Lannister επιστρέφουν μετά την επιδρομή ενός κάστρου με τα λάφυρα φορτωμένα σε κάρα τα οποία έτρεχαν το ένα πίσω από το άλλο σε σειρά, όταν τους επιτίθονται και γι’ αυτό η σκηνή ονομάστηκε «The Loot Train Battle».

Αν αναρωτιέστε τι το περίπλοκο υπήρχε,

Δράκοι.

Και άρα πολλή φωτιά.

Από παρόμοια behind-the-scenes βίντεο,  έχουμε καταλάβει ότι τα περισσότερα από τα εφέ που βλέπουμε στη σειρά είναι πρακτικά και ότι απλά η ομάδα των special εφέ έχει ένα βίτσιο με το να ανατινάζει πράγματα στον αέρα. Στο τελευταίο επεισόδιο όμως, ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ αφού έκαψαν 20 (!) κασκαντέρ σε μια μόνο σκηνή. Πέρα από αυτό, χρειάστηκε όχι μόνο να ψεκάσουν μια ειδική βαφή –φυσική προς το περιβάλλον- σε όλα τα σκηνικά για να φαίνονται μαυρισμένα και καμένα, αλλά και να κουβαλήσουν αρκετούς τόνους στάχτη με καρότσια για να καλύψουν όλο το σετ.

«Υπήρχαν πολλές δυσκολίες σε αυτό το επεισόδιο. Επειδή ολόκληρη η σκηνή περιλαμβάνει μια σειρά από 27 κάρα, έπρεπε συνεχώς να ανασχηματίζεται ολόκληρο το σετ καθώς κάναμε γυρίσματα σε 180ο και 360ο ανάλογα με τις κινήσεις της κάμερας.»

Ευτυχώς, όσο δύσκολα και να ήταν τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σκηνής, η παραγωγή είχε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να την τελειοποιήσει. 8 κάμερες, 3 διαφορετικά οχήματα εξοπλισμένα με τα κατάλληλα εξαρτήματα για να εξασφαλίσουν μια ομαλή κίνηση της κάμερας χωρίς αναταράξεις και μερικά ευρηματικά κομμάτια εξοπλισμού για να αναπαράγουν τις κινήσεις –και πιο συγκεκριμένα, τις βουτιές κατά την διάρκεια της επίθεσης- του δράκου.

Μιλώντας για δράκους, οι showrunners του «Game of Thrones» σκέφτηκαν ότι ο μόνος τρόπος για να παράγουν αυτά τα εκπληκτικά πλάνα της Daenerys Targaryen πάνω στον δράκο θα ήταν μέσω ταχύτητας. Οι σκηνές αυτές επιτευχθήκαν  με την χρήση δύο διαφορετικών συστημάτων κάμερας: το λεγόμενο Spidercam, που είναι μια κάμερα στερεωμένη πάνω σε ένα καλώδιο μεταξύ δύο κατασκευαστικών γερανών που μπορεί να κινηθεί μέχρι και 70mph,

και το FlyCam που περιλαμβάνει ένα Drone που μπορεί να τραβάει σκηνές σε ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από ένα κανονικό drone. Στην τελική, πάντα θα είναι απαραίτητη η βοήθεια της ομάδας των special εφέ για να ολοκληρωθεί η σκηνή, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρη της 6η σεζόν της σειράς υπήρχαν 11 σκηνές της Daenerys πάνω σε δράκο και ότι στο τελευταίο επεισόδιο υπήρχαν πάνω από 80, μπορεί να καταλάβει πόση πολλή δουλειά χρειάστηκε.

Εδώ ήρθε και η σειρά της «πράσινης οθόνης» , αφού η Emilia Clarke καβάλησε μια βάση που είχε σχεδιαστεί να κινείται σε αρμονία με τις κινήσεις του δράκου που απαιτούνταν για τη σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,