Αναστάτωση λόγω του ατυχήματος στα γυρίσματα της ταινίας «Deadpool 2» που οδήγησε στο θάνατο της SJ Harris – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αναστάτωση λόγω του ατυχήματος στα γυρίσματα της ταινίας «Deadpool 2» που οδήγησε στο θάνατο της SJ Harris

Ειδήσεις | 18-8-2017 |

Το ατύχημα που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Deadpool 2», όπου μια 40χρόνη οδηγός μοτοσικλέτας σκοτώθηκε ενώ πραγματοποιούσε μια επικίνδυνη σκηνή, ταρακούνησε αρκετά την κινηματογραφική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου, η Joi “SJ” Harris όπως λεγόταν, σκοτώθηκε αφού έχασε έλεγχο την μηχανής που οδηγούσε και έπεσα πάνω σε ένα παράθυρο από τζάμι. Η Harris είχε πραγματοποιήσει ήδη το κόλπο 4 φόρες με απόλυτη επιτυχία, όμως κάτι φαίνεται πως πήγε στραβά την τελευταία φορά. Η αστυνομία δήλωσε ο πέθανε στον χώρο των γυρισμάτων αλλά η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η Harris είναι γνωστή ως η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα οδηγός μοτοσυκλετών σε αγώνες, και η ταινία «Deadpool 2» θα ήταν η πρώτη στην οποία θα συμμετείχε ως κασκαντέρ, και θα ντούμπλαρε τον ρόλο του Beetz. Τόσο ο σκηνοθέτης David Leitch, όσο και το υπόλοιπο cast έχουν ήδη εκφράσει τα θερμά τους συλλυπητήρια για αυτόν τον άδικο χαμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Harris μπήκε στην ομάδα μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα αφού αποφασίστηκε τελευταία στιγμή ότι θα χρειαστούν έναν ακόμα κασκαντέρ για την συγκεκριμένη σκηνή. Ο οδηγός τον οποίο αντικατέστησε, είχε ένα κράνος το οποίο φορούσε μέσα από την περούκα του Domino, επειδή όμως η Harris ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής δεν είχαν προλάβει να της φτιάξουν το κατάλληλο για αυτήν.

Τα γυρίσματα διακόπηκαν για μερικές μέρες αλλά η ταινία θα συνεχίσει την προγραμματισμένη πορεία της.

Αντιδράσεις δεν άργησαν να υπάρξουν και από την κοινότητα των κασκαντέρ, όπου ο Conrad Palmisano –συνταξιοδοτημένος κασκαντέρ με πολλές συμμετοχές αυξημένου κινδύνου-  «ήταν σίγουρα μια πολύ καλή οδηγός, αλλά δεν ήταν μια εκπαιδευμένη και με πείρα κασκαντέρ. Είναι επαγγελματίας και οδηγούσε μια μηχανή 300 κυβικών, ενώ αυτή η οποία χρησιμοποιούσε την στιγμή του ατυχήματος ήταν γύρω στα 900 κυβικά. Ήταν αρκετά μεγαλύτερη και αρκετά πιο ισχυρή από αυτά που είχε συνηθίσει» ενώ και ο Steve Kelso που βρισκόταν στην δουλειά αυτή για πολλά χρόνια δήλωσε ότι « οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων περνάνε όλοι τους τη ζωή μαθαίνοντας πώς να αποφύγουν ένα ατύχημα. Ο στόχος τους είναι να μείνουν όρθιοι και να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού. Αντίθετα οι κασκαντέρ αναπτύσσονται επαγγελματικά σε ένα χώρο όπου συνήθως η γραμμή τερματισμού δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ατύχημα και έτσι, μαθαίνουν πώς να πέφτουν, πώς να αφήνουν την μηχανή, πώς να προσγειώνονται για να αποφύγουν ένα μοιραίο δυστύχημα» .

Είναι το δεύτερα δυστύχημα που συμβαίνει στον τελευταίο μήνα, με τον προηγούμενο να ήταν στα γυρίσματα του « Walking Dead» όπου ο κασκαντέρ John Bernecker σκοτώθηκε πέφτοντας από μια ταράτσα. Πριν από αυτά, δεν είχαν υπάρχει άλλα δυστυχήματα μέχρι το 2014 στα γυρίσματα της ταινίας «Midnight Rider» μιας camerawoman που σκοτώθηκε επειδή την χτύπησε τρένο.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τον θάνατο της Harris ως ένα θύμα του Hollywood που δεν διστάζει να θυσιάσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας για να πετύχει αυτό που θέλει. Υπάρχει φυσικά και η άποψη του Palmisano ότι « Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ εμπειρίας και ικανότητας. Δεν είχε καμία εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο. Είμαι σίγουρος όμως ότι με κέρδιζε σε έναν αγώνα με τις μηχανές».

Διαβάστε περισσότερα για: