Στον ρυθμό του "Hidden Figures" Soundtrack - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στον ρυθμό του “Hidden Figures” Soundtrack

Soundtracks, Στήλες | 1-7-2017 |

Στην όμορφη και αισιόδοξη ταινία «Hidden Figures» γυρνάμε τον χρόνο πίσω στην δεκαετία του ’60 στην Αμερική. Εκεί στην NASA υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα έγχρωμων γυναικών που επιτελεί σπουδαιότατο ρόλο στην εκπαίδευση, οργάνωση και συντέλεση αρκετών ιδιοτήτων, ώστε να προχωρούν τα σχέδια μελέτης, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους και να κάνουν όλες τις θαυμαστές ανακαλύψεις.

Σε μια εποχή όπου ο φυλετικός ρατσισμός καλά κρατεί, η ταινία δίνει έμφαση στις τρεις πρωταγωνίστριες, που για την εποχή τους, ήθελαν από μικρές να ασχοληθούν με την φυσική και τα μαθηματικά και όχι μόνο το κατάφεραν αλλά έφθασαν και ψηλά.

Όπως σε κάθε ταινία που ακολουθεί το αισιόδοξο στυλ του «Hidden Figures», και όχι εξ’ ολοκλήρου στην ματαιότητα – δραματικότητα της περίστασης, μολονότι υπάρχει διακαώς η αίσθηση της αδικίας του ρατσισμού αλλά και η στιγμή των πρώτων μεγάλων αλλαγών για τους έγχρωμους ανθρώπους, έτσι και εδώ συναντάμε νέγρικα pop και r&b τραγούδια στο soundtrack, που αναφέρονται σε καθημερινές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με όνειρα και εργασιακά δικαιώματα και φυσικά την ισότητα, εργασιακή και κοινωνική.

Ο Pharrell Williams σχεδόν μονοπωλεί τα τραγούδια της λίστας, ενώ κοντά του συναντάμε επίσης μεγάλα ονόματα της r&b μουσικής, όπως την Alicia Keys και την Mary J. Blige.

Αν θέλετε λοιπόν να ταξιδέψετε σε χαρούμενες και επαναστατικές νότες με αισιοδοξία και δυναμισμό, σίγουρα η λίστα των «Hidden Figures» είναι για εσάς… Καλή διασκέδαση!

Και για το φινάλε… πάντα οφείλουμε να γνωστοποιούμε και το score – το ορχηστρικό μέρος της ταινίας, που και στην προκειμένη περίπτωση, είναι τουλάχιστον μαγικό !

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,