Ο George Romero αποκαλύπτει τα σχεδία του! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο George Romero αποκαλύπτει τα σχεδία του!

Ειδήσεις | 5-7-2017 |

Σχεδόν μισό αιώνα μετά το, άκρως επιδραστικό, “Night of the Living Dead”, ο George Romero φαίνεται πως έχει ακόμη πράγματα να δώσει στο είδος του cinema στου οποίου τη δημιουργία συνέβαλε.

Το “Road of the Dead” το οποίο έχει συγγράψει μαζί με τον Matt Birman, ο οποίος το σκηνοθετεί, είναι το επόμενο project του δημιουργού. Σε αυτό περιγράφεται μια δυστοπία, εμπνευσμένη από τις ταινίες του “Mad Max”, όπου ζόμπι διαγωνίζονται σε αγώνες ταχύτητας ώστε να διασκεδάσουν τους πλούσιους. Κάτι μεταξύ “Fast and the Furious” και “Ben- Hur” αλλά με ζόμπι. Το μόνο πρόβλημα της ταινίας είναι πως ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή.

Δείτε Επίσης: Έρχεται η νέα ταινία του George A. Romero

Σύμφωνα με τον Romero για αυτό ευθύνονται ταινίες όπως το “World War Z”, το οποίο ο ίδιος απεχθάνεται ιδιαίτερα. Όπως ομολογεί “κάποτε ήμουν ο μόνος που έκανε ταινίες με ζόμπι και δυστυχώς ο Brad Pitt και το “The Walking Dead” το μετέτρεψαν σε Hollywoodιανό προϊόν. Ήμουν έτοιμος να κάνω ακόμη μία, ή για την ακρίβεια εκατομμύρια άλλες ταινίες, αλλά κανένας δεν χρηματοδοτεί μια ταινία με ζόμπι πια εκτός κι αν έχει πιθανότητες να γίνει blockbuster. Δεν το λέω με πικρία καθώς είχα μια εκπληκτική διαδρομή μέχρι εδώ. Απλά οι δικές μου ταινίες ήταν πάντα πολιτικές. Πάντα προσπαθούσα εκτός από τη βία και τον τρόμο να προσθέσω και κάτι άλλο. Όπως και να έχει δεν υπήρχε τρόπος να αποτραπεί η σημερινή κατάληξη“.

Όπως αποκάλυψε ο Romero, το “Day of the Dead” του 1985 είναι η αγαπημένη του από τις ταινίες του καθώς όλα είχαν πάει εξαιρετικά και υπήρχε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας. Και συνεχίζοντας τις εξομολογήσεις δήλωσε πως δεν του άρεσε το “Moonlight” καθώς δεν το βρήκε ιδιαίτερο συγκινητικό ενώ βρήκε το “La La Land” αρκετά καλύτερο λόγω του ότι έθεσε ένα σκοπό τον οποίο και πέτυχε. Και γι’ αυτό, ως μέλος της Ακαδημίας, το ψήφισε και ως καλύτερη ταινία.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,