Game of Thrones S07E01: Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε... – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S07E01: Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε…

TV | 19-7-2017 |

Όχι απόλυτα ταιριαστός, που συνοδεύει το κείμενο για το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Game of Thrones, που μας βάζει σε διαδικασία να ζούμε το καταχείμωνο του Westeros εν μέσω θέρους (έστω και με τα φθινοπωρινά του ξεσπάσματα). Ωστόσο ο εμπνευσμένος από τους στίχους του Αλέξανδρου Δήμα τίτλος μου ήρθε στο μυαλό με το τέλος του επεισοδίου, στο οποίο είδαμε όσα θα διαβάσεις παρακάτω.

Ακολουθούν spoilers

Ξεκινάμε – φυσικά! – με μια επική σκηνή εκδίκησης, από αυτές που οι φαν της σειράς περιμένουμε πως και πως. Την συγκεκριμένη την περιμέναμε για τρεις ολόκληρες σεζόν κι έχει πρωταγωνίστρια την Arya, που όπως είδαμε και στον προηγούμενο κύκλο έχει ξεκινήσει τη δική της εκστρατεία εκδίκησης για τα όσα δεινά έχει τραβήξει ο Οίκος των Stark. Θύμα της όλοι οι ακόλουθοι του Walder Frey, που συμμετείχαν στο μακελειό του Κόκκινου Γάμου στο 9ο επεισόδιο της 3ης σεζόν. Η σκηνή αποτελεί μια γλυκιά απόδοση δικαιοσύνης, ιδανικό ξεκίνημα για την νέα σεζόν, αν και το υπόλοιπο επεισόδιο δεν κινήθηκε στα ίδια «εντυπωσιακά» επίπεδα.

H Arya πρωταγωνιστεί επίσης σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα σκηνή, όπου συναντά κάποιους στρατιώτες του Kings Landing. Κι ενώ από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε μια ακόμη μικρή μάχη, η εκέλιξη είναι εντελώς διαφορετική, σε μια συνάντηση των ανθρώπινων στοιχείων και των δυο αντίπαλων πλευρών (με ένα αδιάφορο και αχρείαστο cameo του pop star Ed Sheeran), που βγάζει στην επιφάνεια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Arya τα οποία είχαμε σχεδόν ξεχάσει και ενδεχομένως να παίξουν τον ρόλο τους στο πως εκείνη θα διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις στη συνέχεια της ιστορίας. Παρόμοιες αλλαγές βλέπουμε και στον χαρακτήρα του παλιού της φίλου Sandor Clegane aka Hound, που στη δική του περιπλάνηση ζει πρωτόγνωρες για αυτόν εμπειρίες.

Την ίδια στιγμή ο Bran έφτασε στο Τείχος το οποίο μόνο του χωρίζει τους White Walkers (με μια ενδιαφέρουσα προσθήκη… στο ρόστερ τους) από το υπόλοιπο Westeros ενώ λίγο πιο μακριά ο Jon Snow κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ανασυντάξει τον Βορρά. Εκεί βλέπουμε και το πρώτο μικρό καυγαδάκι του με την Sansa, αφού οι δυο τους ακολουθούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Η άποψη του νέου Βασιλιά του Βορρά επικρατεί και η αδερφή του περιορίζεται σε δεύτερο ρόλο, αφήνωντάς μας με την απορία για το αν αυτό θα είναι αρκετό για εκείνη…

Στο Kings Landing η νέα Βασίλισσα Cersei πρέπει να διαχειριστεί όλες αυτές τις εξελίξεις, χωρίς βέβαια να δείχνει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα όσα συμβαίνουν στο Westeros. Σε αυτό προσπαθεί να βοηθήσει ο (όχι μόνο) αδερφός της Jaime, τον οποίο όμως βλέπουμε πιο επιφυλακτικό από ποτέ απέναντί της. Οι Lannisters βρίσκονται σε πολύ αδύναμη θέση (άσχετα με το αν κάθονται στον πολυπόθητο θρόνο), με εχθρούς σε κάθε γωνιά του χάρτη άλλα κι έναν απρόσμενο (;) σύμμαχο. O Euron Greyjoy ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Cersei, φθάνει στο Kings Landing με τον τεράστιο στόλο του και της τον προσφέρει με αντάλλαγμα… εκείνη ως γυναίκα του! Η πρότασή του δεν γίνεται αποδεκτή και φεύγει υποσχόμενος να επιστρέψει δριμύτερος και με ένα δώρο, που μένει να δούμε ποιο είναι αυτό.

Ένα δώρο πρέπει να επιφυλάσσει και ο Samwell στον φίλο του Jon Snow. Τον συμπαθέστατο χαρακτήρα είχαμε αφήσει στο Citadel, να εκπαιδεύεται για να γίνει Maester σε μια διαδικασία βουτηγμένη στα… περιττώματα των υπολοίπων! Δεν μπορεί όμως να συγκρατήσει την βιασύνη του και να μην μπει στην απαγορευμένη για αυτόν περιοχή της βιβλιοθήκης και να αρπάξει κάποια βιβλία, εν από τα οποία θα του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό: την τοποθεσία ενός “κοιτάσματος” Δρακόπετρας, που όπως γνωρίζουμε μπορεί να σκοτώσει τους White Walkers! Μάλιστα κι εκείνος έχει μια μικρή συνάντηση με έναν χαρακτήρα “μικρή έκπληξη”.

Τέλος περνάμε στην Daenerys η οποία μετά από πάρα πολύ καιρό επιστρέφει στο Westeros! Αυτή την φορά όμως έχει μαζί της τρεις δράκους και έναν τεράστιο στόλο και στρατό! Η “απόβαση” στο Dragonstone σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της βασικής της αποστολής, να καταλάβει τον θρόνο που θεωρεί πως της ανήκει, έχοντας σαν βάση το κάστρο των προγόνων της. Πρόκειται για το κάστρο που χρησιμοποιούσε και ο Stannis, ενώ από την γνώριμη “αίθουσα επιχειρήσεων” η Daenerys θα εκφέρει τη μοναδική της ατάκα σε αυτό το επεισόδιο: “Shall we begin?” (Θα ξεκινήσουμε) σαν να μας λέει ότι “παίδες, το παιχνίδι τώρα ξεκινάει…”

Valar Morghulis: Κερδισμένοι, χαμένοι και ποιους αποχαιρετάμε σε αυτό το επεισόδιο

Ας κάνουμε μια σύντομη αποτίμηση των όσων είδαμε:

Κερδισμένος του επεισοδίου

Ο τίτλος πάει στον Jon Snow που ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ανάμεσα στους Άρχοντες του Βορρά κι αν και δέχεται τη σύντομη αμφισβήτηση της αδερφής του, επιβεβαιώνεται ο ηγετικός του ρόλος.

Κερδίζει επίσης…

Η Daenerys πατά στα “πάτρια εδάφη” της κι εμείς οι… #teamkhaleesi περιμένουμε πως και πως την πρώτη της επίθεση!

Χαμένος του επεισοδίου

O Petyr Baelish δεν φαίνεται να έχει την ίδια επιρροή στη Sansa, η οποία όσο περνά ο καιρός δείχνει πιο δυναμική. Από την άλλη ο Littlefinger κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξαναέχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους σχέσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για να δούμε…

Χάνει επίσης…

O Jorah βρίσκεται σε άθλια κατάσταση στο Citadel, περιμένοντας την Daenerys. Το πως θα εξελιχθεί η ιστορία του συγκεκριμένου, σιωπηλά συμπαθή χαρακτήρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Με την πλάτη στον τοίχο

Η Cersei μπορεί να κάθεται στον πολυπόθητο θρόνο, άλλα οι πιθανότητες μόνο υπέρ της δεν είναι! Πολλά ανοικτά μέτωπα, ένας και μόνος συγγενής που παραμένει επιφυλλακτικός απέναντί της (πως να μην είναι άλλωστε!) και ένας ενδεχόμενος σύμμαχος, αναξιόπιστος και με πολλές απαιτήσεις.

Valar Morghulis

Εδώ χάσαμε όλους του συντρόφους-συνεργάτες του Frey, που συμμετείχαν στο φονικό του Κόκκινου Γάμου. Να πούμε πως στεναχωρεθήκαμε; Ψέμματα θα ‘ναι…

Διαβάστε περισσότερα για: