Game of Thrones S07E02: Τα αίματα ανάβουν στα εφτά βασίλεια – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S07E02: Τα αίματα ανάβουν στα εφτά βασίλεια

TV | 26-7-2017 |

Μετά από ένα αρκετά εισαγωγικό πρώτο επεισόδιο τα αίματα ανάβουν και για ακόμα μια φορά το χάος σπέρνεται στα εφτά βασίλεια….Πάμε να κάνουμε μια ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων του επεισοδίου.

Ακολουθούν spoilers!

Αποτέλεσμα εικόνας για got season 7 episode 2

Η Dany όπως είδαμε στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου έχει φτάσει στο Dragonstone,τη γη των προγόνων της, και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις με τις υποδείξεις του Tyrion. Το Westeros έχει γνωρίσει πολλούς τυρράνους και η Daenerys δε σκοπεύει να γίνει ένας ακόμα από αυτούς(«queenoftheashes» κατά στόμα Tyrion), αλλά να πάρει στρατηγικά το θρόνο από τη Cersei και να έχει ρόλο ηγέτη για το λαό του Westeros. Έτσι σε αντίθεση με τον Aegon δε θα στείλει τους δράκους της στο King’sLanding  αλλά το στόλο των Greyjoy να πολιορκήσει την πόλη.

Την ίδια στιγμή στο King’sLanding, η Cersei γνωρίζοντας για την άφιξη της Daenerys προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει όσους συμμάχους της έχουν απομείνει και ο Qyburn προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να κατατροπώσει τους δράκους.

Αποτέλεσμα εικόνας για game of thrones season 7 episode 2

Ένας απρόσμενος επισκέπτης εμφανίζεται στο Dragonstone και δεν είναι άλλος από τη Melisandre. Η κόκκινη μάγισσα θεωρεί πως η Danyέχει έρθει να διεκδικήσει επάξια τη θέση της στο Westeros και να ενώσει τα 7 βασίλεια καθώς θεωρεί ότι  η γνωστή πλέον προφητεία αναφέρεται σε εκείνη: “The Long Night is coming, only the prince or princess who was promised will bring the dawn.”

Η ανατροπή στην ερμηνεία της προφητείας μήπως προμηνύει ότι θα υπάρξει γυναικοκρατία στο Westeros; Τελικά ίσως το «All men must die» να κρύβει το ότι ήρθε η στιγμή η γυναίκες  να περάσουν στο προσκήνιο και να αναλάβουν την εξουσία, κάτι που σταδιακά βλέπουμε να συμβαίνει από την περασμένη σεζόν.

Η Melisandre δεν ταξιδεύει μέχρι το Dragonstoneμόνο για να ενημερώσει τη Daenerys σχετικά με την προφητεία. Τη συμβουλεύει να συμμαχήσει με τονJon Snow, πλέον άρχοντα του Βορρά , εναντίον της Cersei και εναντίον ενός ακόμα μεγαλύτερου κινδύνου που έρχεται(προφανώς τους Whitewalkers).

Ο Tyrion θεωρεί πολύ καλή μια συμμαχία με το JonSnow και έτσι στέλνει ένα μήνυμα στο Winterfell.

Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε το JonSnow να διαβάζει το μήνυμα του Tyrion (το οποίο εφτάσε αμέσως στο Βορρά χάρη στο 4g του Γουέστερος) και αποφασίζει να πάει να συναντήσει την Daenerys παρα τις αντιρήσεις των υπόλοιπων αρχόντων του Βορρά και της αδερφής του. Πέρα από το ότι η Khaleesi είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος, ο Sam έχει βρει αποδείξεις (μια ζωγραφιά σε ένα βιβλίο) ότι κάτω από το βουνό του Dragonstone υπάρχει dragonglass, το μόνο υλικό που μπορεί να σκοτώσει έναν Whitewalker. Φεύγει, λοιπόν, αφήνοντας στη θέση του την Sansa, με τις προσευχές όλων μας να μη τα κάνει όλα μαντάρα.

Η συνάντηση του JonSnow με τη Daenerys είναι ένα γεγονός που όλοι περιμένουμε  αλλά το timing είναι λίγο κακό για την επανασύνδεση της οικογένειας Stark. Τη στιγμή που ο Jon αποφασίζει να αφήσει το Winterfell, η Arya(που προφανώς είναι η μόνη που δε διαθέτει 4g) πληροφορείται ότι όχι μόνο είναι ζωντανός αλλά και άρχοντας του Βορρά. Αλλάζει πορεία και αντί να ακολουθήσει το αρχικό της σχέδιο και να πάει να δολοφονήσει τη Cersei, επιστρέφει σπίτι.

Πολλά συνέβησαν σε αυτό το επεισόδιο με το κλίμα ωστόσο  παράξενα ήπιο για τα δεδομένα του Westeros. Μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά όπου το σκηνικό του «GameofThrones» αλλάζει θυμίζοντας «Πειρατές της Καραϊβικής». Ένας σατανικός «Τζακ Σπάροου» ονόματι  EuronGreyjoy  επιτίθεται στα πλοία των ανιψιών του.

Greyjoy εναντίον Greyjoy στην πρώτη ναυμαχία της σειράς και μια από της πιο αιματηρές σκηνές της. Ξεκληρίζει δύο από τις τρεις αρχόντισσες του Dorne γνωστές και ως “SandSnakes”. Η Tyene η μόνη που επιβίωσε τη μάχη δε βλέπουμε να ζει για πολύ καθώς ενδέχεται να είναι η «ένδειξη αφοσίωσης» του Euron στη Cersei. Η βασίλισσα δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει έλεος ειδικά μετά από όσα οι γυναίκες του Dorne έκαναν στη κόρη της.

Το ξεκλήρισμα αυτό ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τη Dany αλλά όχι τόσο για τους θεατές καθώς στη σύντομη παρουσία τους στη σειρά ανήκουν ή μάλλον άνηκαν  από τους πιο εκνευριστικούς χαρακτήρες για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ωστόσο πλήγμα για όλους ήταν ο θάνατος της YaraGreyjoy που ήταν από τους πιο badass χαρακτήρες της σειράς. Ο θάνατος της ήταν ακόμα πιο τραγικός εξαιτίας της λιποταξίας του Theon, για τον οποίο βέβαια δε ξερουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον αλλά για την ώρα το επεισόδιο θα μπορούσε να ονομαστεί «πως ο Theon απογοήτευσε τους πάντες για ακόμα μια φορά».

Διαβάστε περισσότερα για: