Ανακοινώθηκε η Κριτική Επιτροπή του 74ου Φεστιβάλ Βενετίας – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ανακοινώθηκε η Κριτική Επιτροπή του 74ου Φεστιβάλ Βενετίας

Βραβεία, Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 24-7-2017 |

Από τις αρχές Ιουλίου είχε γίνει γνωστό πως η Annette Bening θα είναι η Πρόεδρος του 74ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Τώρα το Φεστιβάλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και των υπόλοιπων μελών της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος. Δίπλα λοιπόν στη Bening θα βρεθούν ο Edgar Wright, η Rebecca Hall, η Ουγγαρέζα δημιουργός Ildiko Enyedi, ο Μεξικανός σκηνοθέτης Michel Franco, η Γαλλίδα ηθοποιός Anna Mouglalis, ο κριτικός κινηματογράφου David Stratton, η Ιταλίδα ηθοποιός Jasmine Trinca και ο, γεννημένος στην Taiwan, σκηνοθέτης Yonfan.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος των Οριζόντων με Πρόεδρο τον, Ιταλό σκηνοθέτη, Gianni Amelio. Σε αυτή συμμετέχουν επίσης η Ιρανή σκηνοθέτης Rakhshan Banietem, η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Ami Canaan Mann, ο Ιρλανδο- Σκωτσέζος δημιουργός ντοκιμαντέρ Mark Cousins, ο Αργεντίνος σεναριογράφος Andrés Duprat, η Βελγίδα σκηνοθέτης Fien Troch και η, Γαλλίδα δημιουργός, Rebecca Zlotowski.

Ο Benoît Jacquot είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για το Λιοντάρι του Μέλλοντος. Δίπλα του βρίσκονται ο Γιώργος Ζώης, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με το Interruption του 2015, ο παραγωγός Albert Lee, η Ιταλίδα ηθοποιός Greta Scarano, και ο Βρετανός ακαδημαϊκός Geoff Andrew.

Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ Βενετίας θέσπισε διαγωνιστικό τμήμα για έργα εικονικής πραγματικότητας. Στην Επιτροπή, στην οποίας προεδρεύει ο Αμερικανός σκηνοθέτης John Landis, συμμετέχουν η Γαλλίδα δημιουργός Céline Sciamma και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ricky Tognazzi.

Το 74ο Φεστιβάλ Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου ενώ το πλήρες πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 27 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα για: