Οι 10 ταινίες που μας κέρδισαν, και ας είχαν έναν μόνο ηθοποιό! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 10 ταινίες που μας κέρδισαν, και ας είχαν έναν μόνο ηθοποιό!

Top-10, Αφιερώματα | 26-7-2017 |

Μπορεί τις περισσότερες φορές, σκηνοθέτες και παραγωγοί να επενδύουν πολλά – μερικές φορές ανεξήγητα πολλά– προκειμένου να «κλείσουν» για να εμφανιστούν στις ταινίες τους, όσο το δυνατόν περισσότερα μεγάλα ονόματα του Hollywood για να κερδίσουν όχι μόνο την προσοχή του κόσμου αλλά και να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους, όμως υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις!

Δεν είναι λίγες οι ταινίες που έχουν αγαπηθεί εξίσου από το κοινό – μερικές έχουν μείνει και στην ιστορία- και που δεν αποτελούνταν από παραπάνω από…έναν ηθοποιό!

Δείτε παρακάτω τις 10 πιο δημοφιλείς ταινίες και τους ηθοποιούς που τις «σήκωσαν στους ώμους τους»

  1. Cast Away (2000)

Ίσως η πιο γνωστή ταινία που πλαισιώνεται από έναν ηθοποιό, ακολουθεί την περιπέτεια του Tom Hanks. Ξεκινώντας με την συντριβή του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε, ο πρωταγωνιστής ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε ένα νησί με μόνη παρέα –την ίσως πιο γνωστή- μπάλα του βόλεϊ, την οποία ονομάζει Wilson. Ο Tom Hanks παραμένει στο νησί για 4 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων μαθαίνει πώς να επιβιώνει και να εξασφαλίζει τα βασικά για την επιβίωση του ενώ στο τέλος, καταστρώνει μια απόπειρα να ξεφύγει από το νησί.

Αν και στην αρχή της ταινίας εμφανίζονται και άλλη ηθοποιοί, σε ένα συντριπτικά μεγάλο μέρος της ταινίας δεν εμφανίζεται κανένας άλλος πέρα από τον άτυχο ναυαγό!

  1. All is lost (2013)

Σε παρόμοια τύχη – ή θα ήταν πιο σωστό να πω «ατυχία» – με τον Tom Hanks, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «All is lost» ταξιδεύει με την βάρκα του όταν συνειδητοποιεί ότι από κάπου μπαίνει νερό στη βάρκα του, και αυτό δεν θα μπορούσε να σημαίνει τίποτα άλλο από….ότι κινδυνεύει!

Η ταινία αυτή το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, και όχι μόνο αποτελείται από έναν μόνο ηθοποιό, Robert Redford, αλλά ο πρωταγωνιστής δεν λέει παραπάνω από μερικές φράσεις σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν τον εμπόδισε από το να προταθεί για Χρυσή Σφαίρα.

  1. Gravity (2011)

Όταν κάποιος ακούει για ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί και είναι μόνοι, οι πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό είναι ένα έρημο νησί, μια βάρκα στη μέση του ωκεανού και φυσικά το διάστημα!

Έχοντας καλύψει τις πρώτες κατηγορίες, περνάμε στο «Gravity» , μια δραματική ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Sandra Bullock. Η Bullock ενσαρκώνει έναν αστροναύτη και συμμετέχει σε μια αποστολή στο διάστημα η οποία όμως έχει μια άσχημη κατάληξη καθώς ο δορυφόρος του διαστημόπλοιου χαλάει, ενώ λίγο αργότερα χωρίζεται και από τον συνεργάτη της,George Clooney, και η πρωταγωνίστρια καταλήγει εντελώς μόνη της προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην Γη.

 

Για άλλη μια φορά, το λιτό αυτό καστ κέρδισε τις εντυπώσεις και η ταινία προτάθηκε για 10 Academy Awards και κέρδισε 7, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του καλύτερου σκηνοθέτη.

  1. Locke (2013)

Αλλάζοντας τελείως σκηνικά, πηγαίνουμε στην ταινία «Locke» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Tom Hardy, και όπου βλέπουμε το ταξίδι του πρωταγωνιστή προς το Λονδίνο όπου γεννάει μια γυναίκα με την οποία είχε ένα one night stand –και που κάτι απ’ ότι φαίνεται πήγε πολύ στραβά. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μας δείχνει τον ηθοποιό πίσω από το τιμόνι να μιλάει στο τηλέφωνο με τη γυναίκα του, τη μέλλουσα μητέρα του παιδιού του αλλά και συνεργάτες του από τη δουλειά!

Ίσως το πιο εκπληκτικό κομμάτι της ταινίας είναι ότι γυρίστηκε σε πραγματικό χρόνο και διακοπτόταν μόνο όταν χρειαζόταν να γίνει αλλαγή της μπαταρίας της κάμερας.

  1. Buried (2010)

Ο Ryan Reynolds ενσαρκώνει έναν οδηγό λεωφορείου στην ταινία «Buried» ,τον οποίο τον απαγάγουν και τον θάβουν ζωντανό στο Ιράκ. Ολόκληρη η ταινία έχει γυριστεί μέσα στη κάσα στην οποία έχουν κλειδώσει τον πρωταγωνιστή, και όπου βρίσκεται με τίποτα περισσότερο από ένα κινητό και έναν φακό.

Το κλειστοφοβικό αυτό περιβάλλον, απ’ ότι φαίνεται δεν τρόμαξε τον Ryan ο οποίος απέσπασε διάφορα βραβεία για την εκπληκτική ερμηνεία του.

  1. Wrecked (2011)

Εγκλωβισμένος και τραυματισμένος στο αμάξι του βρίσκεται ο Adrien Brody στην ταινία «Wrecked» ενώ τίποτα περισσότερο δεν είναι γνωστό για το πώς κατέληξε εκεί. Κατά τη διάρκεια της ταινίας μας αποκαλύπτονται σταδιακά διάφορα πράγματα που αφορούν τον παρελθόν του και που δείχνουν ότι τελικά, δεν είναι ένα απλό τρακάρισμα.

  1. Secret Honor ( 1984)

Μεθυσμένος, εξαγριωμένος και με τάσεις αυτοκτονίας ο Phillip Baker Hall μονοπωλεί στην ταινία «Secret Honor» παριστάνοντας τον πρωθυπουργό Richard Nixon. Η ταινία καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τον μονόλογο του πρωθυπουργού ο οποίος εκφράζει τις σκέψεις και εξιστορεί τη ζωή ενώ δεν αφήνει εκτός και τα πιο σκοτεινά μυστικά του προκειμένου να τα ηχογραφήσει σε μια κασέτα.

  1. I Am Legend (2007)

Μια ταινία που όλοι λίγο πολύ έχουμε δει, το «I am legend» είναι μια από αυτές τις ταινίες που πλαισιώνονται αποκλειστικά από έναν ηθοποιό και ας μην το έχουμε συνειδητοποιήσει πολλοί καθώς κατά τη διάρκεια της ταινίας εμφανίζονται πολλά «όντα» αλλά κανένας άλλος άνθρωπος πέρα από τον Will Smith. Μετά από έναν θανατηφόρο ιό που έχει καταστρέψει την ανθρωπότητα, ο Will Smith έχει μείνει πίσω προκειμένου να βρει το αντίδοτο για τον ιό αυτό και να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή.

  1. Life of Pi (2012)

Ο έφηβος Pi Patel, που ενσαρκώνεται από τον Sharma, είναι ο μόνος άνθρωπος που επιβιώνει μετά από μια καταιγίδα που βυθίζει το πλοίο με το οποίο ταξίδευε η οικογένειά του. Ο Pi έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις και καλείται να επιβιώσει με μόνη παρέα έναν ουρακοτάγκο, μια ύαινα, μια ζέβρα και μια τίγρη ενώ οι καταστάσεις που θα βιώσουν τους οδηγούν σε μια ισχυρή φιλία μεταξύ τους.

  1. 127 Hours (2010)

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ο James Franco παίρνει τον ρόλο του Aron Ralston ο οποίος παγιδεύτηκε σε μια χαράδρα όταν ένας βράχος έπεσε στο χέρι του. Η ταινία ακολουθεί την περιπέτεια του, και αφού έχουν περάσει 5 μέρες στις οποίες ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει τρόπους να επιβιώσει ενώ ταυτόχρονα εξετάζει την μέχρι τώρα ζωή του, αποφασίζει να κόψει το χέρι του για να ελευθερωθεί από τον βράχο. Φυσικά, η ερμηνεία του James Franco κέρδισε τις εντυπώσεις και αυτό φάνηκε καθώς ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού στα Academy Awards.