Ο Schumacher, σκηνοθέτης της ταινίας «Batman & Robin» απολογείται για την ταινία του – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Schumacher, σκηνοθέτης της ταινίας «Batman & Robin» απολογείται για την ταινία του

Ειδήσεις | 16-6-2017 |

«Θέλω να απολογηθώ σε κάθε φαν που απογοητεύτηκε επειδή νομίζω τους το χρωστάω» τόνισε ο Joel Schumacher, σκηνοθέτης της ταινίας «Batman & Robin» του 1997.

Η ταινία αυτή αποτέλεσε ένα μελανό κομμάτι της ιστορίας του Batman στις κινηματογραφικές οθόνες, αφού δέχθηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων σε σημείο που η Warner αποφάσισε να παγώσει κάθε προσπάθεια για ταινίες με ηπερήρωες, και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να πειστούν από το όραμα του Christofer Nolan για τον Σκοτεινό Ιππότη.

Η ταινία του Schumacher ακολούθησε την προσπάθεια του Tim Burton o οποίος ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να δώσει μια πιο ρεαλιστική ύφη σε τέτοιου είδους ταινίες. Στην αρχή η προσέγγιση του και η επιλογή του cast – ο Michael Keaton βρισκόταν στον ρόλο του Batman- δεν ενθουσίασε το κοινό, όμως στην συνέχεια αποδείχθηκαν επιτυχημένες οι κινήσεις του Burton ο οποίος εν τέλει, έθεσε και τις βάσεις για τον ήρωα της DC όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Αντίθετα, ο Schumacher ακολούθησε μια πιο «κιτς» προσέγγιση παρά τις επίμονες προσπάθειες της παραγωγής να στρέψουν την ταινία στο παιδικό κοινό.

Μετά από αρκετά χρόνια, ο σκηνοθέτης Joel Schumacher ζητάει συγγνώμη από τους Fan του Batman, και χαρακτηρίζει ως «ύβρη» την προσπάθεια του για το συγκεκριμένο sequel. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι νιώθει άσχημα για όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την ταινία αυτή, από την οποία κανείς δεν έχει να θυμάται κάτι θετικό. «Μετά το Batman & Robin ήμουν σκουπίδι» συνέχισε ο Schumacher, για να συμπληρώσει πως «ήταν σαν να είχα σκοτώσει ένα μωρό». Δεν δίστασε να ομολογήσει ότι η όλη εμπειρία τον οδήγησε στα όρια της τρέλας.

Παρ΄ όλα αυτά, δεν φαίνεται να μετανιώνει για την ταινία καθώς δήλωσε πως αν και αναγνωρίζει την αφέλεια που τον διακατείχε τότε, χάρηκε που γύρισε την ταινία.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,