Η κινηματογραφική μουσική των Son Lux – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η κινηματογραφική μουσική των Son Lux

Αφιερώματα | 3-5-2017 |

Με αφορμή το soundtrack της ταινίας “Mean Dreams”, στην οποία συμμετέχει και ο Bill Paxton σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους, κάνουμε μια αναδρομή στην καριέρα των Son Lux και στη σχέση τους με το cinema.

Ο Ryan Lott ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί την ψυχή και το alter ego του συγκροτήματος ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας μουσική για διαφημίσεις. Στη συνέχεια έβγαλε το πρώτο του album ως Son Lux το 2008 με τον τίτλο “At War with Walls & Mazes”. Ακολούθησε το “We Are Rising”,του 2011, το οποίο ηχογραφήθηκε μέσα σε 28 μέρες στα πλαίσια ενός διαγωνισμού. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η σχέση του καλλιτέχνη με το cinema αφού το 2012 συνεργάστηκε με τον Nathan Johnson στο soundtrack του, συναρπαστικού, “Looper”.

Το 2013 κυκλοφόρησε το album “Lanterns” ενώ παράλληλα συνεργάστηκε ξανά με τον Johnson στο “Don Jon”. Έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, ο καλλιτέχνης στη συνέχεια μεταπήδησε στη σύνθεση soundtrack με πρώτο του εγχείρημα την ταινία “The Disappearance of Eleanor Rigby”. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ned Benson,ο καλλιτέχνης έγραψε το score της ταινίας χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα και ήχους από τα σκηνικά.

Παράλληλα, ο Lott σε συνεργασία με τους Sufjan Stevens και Serengeti κυκλοφόρησε το δεύτερο ομώνυμο δίσκο των Sisyphus. Κάπου εκεί το project Son Lux άρχισε να μοιάζει περισσότερο με συγκρότημα, με την είσοδο των Rafiq Bhatia και Ian Chang για τις ανάγκες της περιοδεία του “Lanterns”, κάνοντας μια στάση και στην Ελλάδα στα πλαίσια του Plissken Festival. Οι τρεις τους , το 2015, θα κυκλοφορήσουν το, τέταρτο album του συγκροτήματος, με τίτλο “Bones”.

Μέσα στην ίδια χρονιά ο Ryan Lott θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη υπογράφοντας το soundtrack της ταινίας “Paper Towns” με τους Cara Delevingne, Nat Wolff και τον Justice Smith, γνωστό από τη συμμετοχή του στο “The Get Down” του Netflix.

Επόμενος κινηματογραφικός σταθμός του καλλιτέχνη είναι το “Mean Dreams” του Nathan Morlando το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Μαΐου 2017 από την Odeon.

wso shell IndoXploit shell webr00t shell hacklink hacklink satış wso shell