Το πρώτο τηλεοπτικό φεστιβάλ των Καννών ονομάζεται Cannes Series – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το πρώτο τηλεοπτικό φεστιβάλ των Καννών ονομάζεται Cannes Series

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 4-4-2017 |

Ο δήμαρχος των Καννών, David Lisnard, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο διεθνές τηλεοπτικό φεστιβάλ το οποίο έχει στα σκαριά. Έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2018 και ονομάζεται Cannes Series.

Σύμφωνα με τον Lisnard, θα ακολουθεί το ίδιο μοντέλο με αυτό του Φεστιβάλ των Καννών. Η πρώτη του εκδοχή θα περιλαμβάνει ένα διεθνές διαγωνιστικό, το οποίο θα κινείται γύρω από μια επίσημη επιλογή 10 ακυκλοφόρητων σειρών, το οποίο θα αφορά σε όλα τα είδη, σε κάθε διάρκεια και μέσα προβολής. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει περίπου 200 προβολές σε ολόκληρη την πόλη για το κοινό.

Θα υπάρξει μια Μεγάλη Επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε διεθνείς φιγούρες “γνωστές για την καλλιτεχνική τους ευαισθησία”. Ο Lisnard επίσης τόνισε πως ο μέλλων καλλιτεχνικός διευθυντής και η επιτροπή επιλογής -οι οποίοι ακόμη δεν έχουν οριστεί- θα λειτουργούν αυτόνομα, ακριβώς όπως στο Φεστιβάλ. Θα υπάρχουν διαφόρων ειδών εορτασμοί.

Το Cannes Series θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, ταυτόχρονα με το έτερο φεστιβάλ τηλεοπτικών βραβείων το MIPTV του 2018, το οποίο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί όπως και προηγουμένως.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,