Το ηφαίστειο που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία του "Lost" – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το ηφαίστειο που θα άλλαζε για πάντα την ιστορία του “Lost”

Ειδήσεις | 11-4-2017 |

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από το μεγάλο φινάλε της επιτυχημένης σειράς “Lost” του ABC. Ένα φινάλε που δίχασε κοινό και κριτικούς, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά κι αινίγματα για όλους εκείνους που αγάπησαν τους επιζώντες της πτήσης 815 της Oceanic.

Εντούτοις σήμερα μαθαίνουμε πως όλες οι συζητήσεις που έγιναν γύρω από το grand finale θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. To Entertainment Weekly βούτηξε στα άδυτα της σειράς του J.J. Abrams κι έφτασε σ’ ένα διαφορετικό φινάλε που υπήρχε στο κάδρο, εντούτοις δεν κατάφερε ποτέ να δει το φως του ήλιου.

Με ένα πολύ σύντομο ταξίδι στον χρόνο και τον 3ο κύκλο της σειράς, θα βρεις αγαπητέ cinefreak ένα επεισόδιο κατά το οποίο ο νεαρός Benjamin Lainus μαθαίνει στο σχολείο της πρωτοβουλίας Dharma σχετικά με την λειτουργία των ηφαιστείων. Που να ήξερες όμως τότε ότι στο μυαλό σκηνοθετών και παραγωγών τούτο το ηφαίστειο ήταν υποψήφιο για να ρίξει την αυλαία στην αγαπημένη σειρά;
Μάλιστα! Ο Carlton Cuse, ιθύνων νους της σειράς, συνέλαβε την ιδέα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στου μεγάλο ηφαίστειο του νησιού Big Island της Hawai..

Θεώρησα πως θα ήταν πολύ cool αν είχε και το νησί μας ένα ηφαίστειο” είπε αρχικά και συνέχισε..

Γενικότερα προσπαθούσαμε να δώσουμε στοιχεία κανιβαλισμού στην όλη ιστορία και το ηφαίστειο θα βοηθούσε πολύ.. επίσης έδινε προσωπικότητα στο νησί“.

Ο καιρός πέρασε και το ηφαίστειο μπήκε για τα καλά στο χρονοντούλαπο κι έμεινε εκεί μέχρι τον τελευταίο κύκλο. Όταν επανήλθε λοιπόν στο προσκήνιο η πρώτη σκέψη ήταν να χρησιμοποιηθεί σαν άσυλο του Μαύρου Καπνού. Ένα καταφύγιο δηλαδή για τον μαυροφορεμένο άνδρα το οποίο μάλιστα θα είχε διττή σημασία καθώς πέραν της “στέγης” του θα αποτελούσε και την “γενέτειρα” του. Το μέρος που σφυρηλατήθηκε ο Καπνός με άλλα λόγια..

Αφού εγκαταλείφθηκε και τούτη η εκδοχή, οι Lindelof και Cuse σκέφτηκαν να δώσουν μια “Lord of the Rings” γεύση στο “Lost“. Οι Matthew Fox (Jack Sheppard) και Terry O’Quinn (John Lock) βουτάνε με ορμή κατά την διάρκεια της πάλης τους στην καρδιά του ηφαιστείου κι όλα τελειώνουν εκεί. Το “Βουνό του Χαμού” στις πλαγιές της Mordor όμως είναι ένα και δε θα μπορούσε να υπάρξει άλλο κανένα. Για καλό δικό μας και φυσικά της σειράς αποσύρθηκε γρήγορα και η άνωθεν εκδοχή και το ζήτημα ηφαίστειο πέρασε για τα καλά στο καλάθι των αχρήστων και η ιστορία γράφτηκε με τον τρόπο που είδαμε στις οθόνες μας..

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,