Εκτός Θέματος 86: Το trailer του Star Wars 8: The Last Jedi στο μικροσκόπιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 86: Το trailer του Star Wars 8: The Last Jedi στο μικροσκόπιο

Eκτός Θέματος | 14-4-2017 |

Το είδατε? Αν όχι δείτε το ακόμη μία για να πάμε να δούμε τι είδαμε, χωρίς spoilers φυσικά, εξάλλου πως θα μπορούσαμε να είχαμε spoilers καθώς δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει στο επεισόδιο 8 και μόνο υποθέσεις και πεποιθήσεις μπορούμε να εκφράσουμε.

Πάμε λοιπόν:

Αυτό που μας μένει είναι η τελευταία φράση του Luke Skywalker πιθανότατα μέσα από την σπηλιά του στο πρώτο ναό των Jedi.

Πρόκειται για λόγια που αναμένεται να αλλάξουν την ιστορία ολόκληρου του Star Wars και θα ανάψουν συζητήσεις επί συζητήσεων όπως και το ποστερ της ταινίας που δείχνει στο κόκκινο τον Luke και τον Kylo Ren και την Rey να είναι η μοναδική φωτισμένη στο μπλε.

Ο Luke το λέει ξεκάθαρα “Μόνο μία αλήθεια ξέρω. Ήρθε η ώρα για τους Jedi να τελειώσουν.” το τι σημαίνει αυτό είναι άλλο θέμα που μόνο στην ταινία θα το δούμε. Έγινε ο Luke κακός; Προσωπικά δεν το νομίζω. Γιατί; Μα απλά γιατί στο trailer, σε όλο το trailer φαίνεται να διδάσκει την δύναμη στην Rey, όπως βλέπουμε σε μπόλικα σημεία αλλά και σε αυτό εδώ όπου προπονείται στο φωτόσπαθο:

Άρα η υπόθεσή μου είναι ότι ο Luke είτε τα έχει με τους παλιούς Jedi και τους τρόπους τους, και θέλει να ξεκινήσει ένα άλλο τάγμα αφού διάβασε γι’ αυτούς, είτε δεν θέλει να ξεκινήσει κάποια ακαδημία σαν αυτή που του κατέστρεψε ο ίδιος του ο ανιψιός, βλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι μάταιο. Σίγουρα πάντως κάτι παραπάνω για το ποιοι είναι οι Jedi και ποια ακριβώς είναι τα πιστεύω τους, θα το δούμε στο επεισόδιο 8. Χαρακτηριστικό είναι αυτό το βιβλίο:

που φαίνεται να κρατά ο Luke, ένα βιβλίο που φαίνεται αρχαίο και μαλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στο 8, αλλά και όσο ξέραμε για τον κόσμο του Star Wars και τον γαλαξία συνολικά.

Τι άλλο είδαμε; Είδαμε αυτό:

και αυτό που μάλλον δείχνει την Captain Phasma:

για το οποίο τίποτα δε μπορούμε να πούμε. Πριν όμως αρχίσουμε τα σχόλια του γιατί ο Luke δε κάνει τίποτα καθώς βλέπει κάτι να καίγεται, μάλλον κάποιο ναό, να θυμίσουμε ότι το επεισόδιο 8 πιθανολογείται να έχει flashbacks. Κατά συνέπεια αυτές οι δύο εικόνες μπορεί να προέρχονται από την καταστροφή της ακαδημίας Jedi του Luke, αποσπάσματα της οποίας ίσως να είδαμε στο Force Awakens.

Kάπου εδώ να σας προτείνω και πάλι να διαβάσετε αυτό εδώ:

Εκτός Θέματος 56: To νέο Star Wars στο μικροσκόπιο

που είναι αυτό που είχαμε γράψει αφού είδαμε το Force Awakens, προσπαθώντας να βάλουμε σε τάξη όσα είδαμε εκεί, αλλά και όσα δεν είδαμε και έγιναν στο μεταξύ στον γαλαξία, μετά το επεισόδιο 6.

Και πάμε να συνεχίσουμε:

Μόνο ένας …. Jedi ξέρει τι στο καλό είναι αυτό εδώ. Μάλλον σημαντικό φαίνεται όμως… ίσως κάτι στην πηγή της δύναμης ή κάτι σε σχέση με τους πρώτους Jedi. Υποθέσεις μόνο…

Στο trailer δεν βλέπουμε καθόλου την Leia που μάλλον μας την φυλάνε λόγω του θανάτου της Fischer για αργότερα, ενώ πρακτικά τίποτα το ουσιαστικό δεν βλέπουμε και για τον Poe Dameron και τον Finn:

Σίγουρα πάντως τουλάχιστον ο Finn και ο Poe όπως και η Leia αναμένεται να παίξουν μεγάλο ρόλο στο Επεισόδιο 8 αλλά και το 9. Μία από τις ενδιαφέρουσες για μένα εικόνες πέρα από όλες τις μάχες ήταν και αυτή:

καθώς εκεί φαίνεται σαν το έδαφος να ματώνει από τα μαχητικά που το ακουμπάνε.

Σίγουρα όμως από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι θα έχουμε πολύ Kylo Ren… ο οποίος από ότι φαίνεται έχει καταστρέψει την παλιά του μάσκα:

και είναι έτοιμος να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με την Rey και πάλι, με την κανονική του μορφή:

με επιπλέον την ουλή που του άφησε η Rey στο προηγούμενο επεισόδιο.

Γενικά το trailer ήταν συναρπαστικό όπως αναμενόταν και σίγουρα η τελευταία φράση του Luke που τον βλέπουμε και τον ακούμε μεν αλλά ποτέ σε πρώτο πλάνο, ήταν το κύριο γεγονός που θα είναι καθώς φαίνεται και ο οδηγός για την ταινία, καθώς αν ο… τελευταίος Jedi λέει ότι Jedi τέλος, τότε δεν μένουν και πολλά να ειπωθούν.