Το πόστερ για το φετινό Φεστιβάλ των Καννών στη δημοσιότητα – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το πόστερ για το φετινό Φεστιβάλ των Καννών στη δημοσιότητα

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 29-3-2017 |

Τα πόστερ του Φεστιβάλ των Καννών πάντα αποτελούσαν κομψοτεχνήματα όσον αφορά στις απεικονίσεις τους. Σε αυτά έχουμε δει μορφές όπως την Ingrid Bergman, τον Marcello Mastroianni, τη Marilyn Monroe, την Joanne Woodward με τον Paul Newman, ακόμα και τη Monica Vitti, Φέτος το Φεστιβάλ γιορτάζει τα εβδομηκοστά του γενέθλια και ενώ οι φημολογίες σχετικά με το ποιές ταινίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ δίνουν και παίρνουν, οι υπεύθυνοι έδωσαν στη δημοσιότητα το φετινό πόστερ του Φεστιβάλ.

Σε αυτό βλέπουμε τη θρυλική Claudia Cardinale εν χορώ  σε μια ταράτσα της Ρώμης. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η χρωματική επιλογή έγινε διότι φέτος θα πρέπει να περιμένουμε ένα “φεστιβάλ ενδεδυμένο στο κόκκινο του πάθους και το απαστράπτον του χρυσαφιού”

Συνεχίζουν λέγοντας πως η Cardinale “χορεύει, γελά, ζει! Ποιός καλύτερος θα μπορούσε να συμβολίσει το επόμενο Φεστβάλ από την Claudia Cardinale, την εικόνα μιας περιπετειώδους ηθοποιού, ανεξάρτητης γυναίκας και κοινωνικής ακτιβίστριας;”

Η ίδια η Cardinale δήλωσε ” είναι τιμή μου και περηφάνια μου να είμαι η σημαία του 70ου Φεστιβάλ των Καννών και ευχαριστημένη με τη συγκεκριμένη επιλογή φωτογραφίας. Είναι η εικόνα που εγώ, η ίδια έχω για το φεστιβάλ, για ένα γεγονός που φωτίζει τα πάντα γύρω του. Αυτός ο χορός στην ταράτσα έγινε το 1959. Κανείς δε θυμάται το όνομα του φωτογράφου… Το έχω ξεχάσει κι εγώ. Αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία μου θυμίζει τις ρίζες μου και έναν καιρό που ποτέ δε θα ονειρευόμουν πως θα ανέβαινα τα σκαλιά του πιο ξακουστού κινηματογράφου ανά τον κόσμο. Χαρούμενη επέτειο!”

Διαβάστε περισσότερα για: