Ο Terrence Malick σε μια σπάνια εμφάνιση στο SXSW Festival – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terrence Malick σε μια σπάνια εμφάνιση στο SXSW Festival

Ειδήσεις | 13-3-2017 |

O Terrence Malick έκανε μια σπάνια εμφάνιση στο SXSW Festival που γίνεται κάθε χρόνο στο Austin, Texas για να μιλήσει για την καινούργια του ταινία, Song to Song. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Michael Fassbender καθώς συντονιστής ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης Richard Linklater (Before Sunset, Before Sunrise). To Song to Song που γυρίστηκε στο Austin έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του την Παρασκευή και συγκέντρωσε ανάμεικτες κριτικές από όσους βρέθηκαν στο φεστιβάλ. Να θυμίσουμε ότι στην ταινία συμμετέχουν και πολλοί γνωστοί μουσικοί όπως η Florence Welch, ο Iggy Pop, η Patti Smith και ο John Lydon.

Ο Malick μίλησε για την μέθοδο του αυτοσχεδιασμού που χρησιμοποιεί στις ταινίες του και για τις δυσκολίες που έχει αυτή η μέθοδος στο μοντάζ. “Αφήνουμε την κάμερα απλά να γράφει και στο τέλος της μέρας δεν ξέρουμε τι υλικό έχουμε συγκεντρώσει. Αυτό έχει δυσκολίες φυσικά στο μοντάζ και ζητάμε πάντα την υπομονή του studio που μας χρηματοδοτεί.” είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης. Ο Malick επίσης αποκάλυψε ότι η ταινία παραλίγο να γίνει σειρά λόγω της μεγάλης διάρκειας της:  “Το αρχικό cut της ταινίας έφτανε τις 8 ώρες και μας πήρε πολύ χρόνο να την κόψουμε σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο.”

O Michael Fassbender από την μεριά του αποκάλυψε πως είναι να δουλεύεις με ένα σκηνοθέτη όπως ο Terrence Malick. “Θα τα έδινα όλα σε μία σκηνή και θα γυρνούσα και θα έβλεπα τον Τerry να καταγράφει με την κάμερα ένα σκαθάρι.” είπε αστειευόμενος.