Ο Robert Downey Jr. είναι ο νέος Doctor Dolittlle – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Robert Downey Jr. είναι ο νέος Doctor Dolittlle

Ειδήσεις | 21-3-2017 |

Ο Robert Downey Jr. θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία “The Voyage of Doctor Dolittlle”, θα ενσαρκώσει δηλαδή τον κλασσικό χαρακτήρα που μπορεί να μιλάει στα ζώα.

Ο Stephen Gaghan( Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου για το “Traffic”) θα σκηνοθετήσει την ταινία που θα βασίζεται σε δικό του σενάριο. Στα ονόματα των παραγωγών βρίσκουμε και αυτό της συζύγου του Robert Downey Jr., Susan Downey που συχνά αναλαμβάνει αυτό το ρόλο σε ταινίες του διάσημου συντρόφου της (βλέπε “Sherlock Holmes” franchise).

Ο Βρετανός συγγραφέας Hugh Lofting δημιούργησε το χαρακτήρα Doctor Dolittle τη δεκαετία του ‘20, γράφοντας μια σειρά από παιδικά βιβλία, στα οποία ένας γιατρός της Βικτωριανής εποχής επιλέγει να κουράρει ζώα, αντί για ανθρώπους, καθώς μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους.

Ο χαρακτήρας του Lofting ενσαρκώθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο από το Rex Harrison, στο μιούζικαλ του 1967 “Doctor Dolittle”, το οποίο κέρδισε δυο Όσκαρ (Καλύτερου τραγουδιού και Καλύτερων Οπτικών Εφέ).

Τριάντα χρόνια αργότερα, το 1998, ο Eddie Murphy πρωταγωνίστησε στην ταινία “Doctor Dolittle”, όπως και στο sequel που ακολούθησε το 2001, με συνολικές εισπράξεις πάνω από 470 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Πάντως, στα πιο άμεσα σχέδια του Downey είναι το “Spider-Man: Homecoming”, όπου θα τον απολαύσουμε και πάλι ως Iron Man.

Διαβάστε περισσότερα για: ,