Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει (και πάλι) λαμπερό καστ – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει (και πάλι) λαμπερό καστ

Ειδήσεις | 1-3-2017 |

Όχι δεν μιλάμε για το The Killing of a Sacred Deer την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με Colin Farrell και  Nicole Kidman, που γυρίστηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2016 και αναμένεται να την δούμε σε κάποιο από τα μεγάλα Φεστιβάλ το 2017 (στις Κάννες πιθανότατα?). Ο λόγος για την επόμενη από αυτήν ταινία του Έλληνα auteur.

H καριέρα του Γιώργου Λάνθιμου έχει εκτοξευτεί με τον σκηνοθέτη να αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα στον χώρο, ειδικά και μετά την υποψηφιότητα για Οσκαρ για τον Αστακό, αλλά και φυσικά την βράβευσή του με το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες. Το “The Favourite” θα είναι η πρώτη ταινία του Λάνθιμου χωρίς τον συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου αλλά και τον ίδιο στο σενάριο. Πρόκειται λοιπό για ένα σενάριο του Deborah Davis και Tony McNamara με το θέμα της ταινίας να είναι η ζωή της Βασίλισσας Άννας, μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας τον 18ο αιώνα, με την ταινία να ασχολείται με τις πολιτικές μηχανορραφίες των ανθρώπων γύρω από το στέμμα.

Επίσης: Ο Colin Farrell μιλά για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου 

Επίσης γνωρίζαμε ότι στο καστ της ταινίας ήταν ήδη οι βραβευμένη με Οσκαρ πλέον Emma Stone, καθώς και οι Kate Winslet και Olivia Colman, με την οποία ο Λάνθιμος είχε συνεργαστεί και στο The Lobster. Σύμφωνα με τις πηγές οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί θα έχουν τους εξής ρόλους: Βασίλισσα Άννα για την Colman, την Winslet σαν Sarah, Δούκισσα του Marlborough, και την Stone σαν μία συγγενή της Sarah, με το όνομα Abigail. Πλέον άλλο ένα μέλος του λαμπερού καστ έγινε γνωστό. Ο λόγος για τον Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X Men series) που αναμένεται να παίξει έναν συντηρητικό πολιτικό της εποχής.

Η ταινία αναμένεται να είναι μακράν η πιο διαφορετική ταινία σε σχέση με το στυλ που μας έχει συνηθίσει ο Έλληνας σκηνοθέτης, ενώ σίγουρα είναι πρόκληση να προσαρμόσει το στυλ και τους τρόπους του σε μία διαφορετική παραγωγή που μάλλον θα είναι το The Favourite.