Και ο Orson Welles πάει Netflix – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και ο Orson Welles πάει Netflix

Ειδήσεις | 15-3-2017 |

Μετά τους πολλούς εν ζωή σκηνοθέτες που συνεργάζονται πλέον με το Netflix, τώρα φαίνεται πως το δίκτυο ξεκινά να μαζεύει και όσους έχουν αφήσει προ πολλού τα εγκόσμια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Νetflix αγόρασε τα δικαιώματα για την τελευταία, και ανολοκλήρωτη, ταινία του, σπουδαίου, Orson Welles με τίτλο “The Other Side of the Wind” και θα χρηματοδοτήσει την ολοκληρωσή της.
Η πορεία της ταινίας ήταν επεισοδιακή καθώς διάφορα προβλήματα δυσκόλεψαν την ολοκλήρωση της. Ξεκίνησε να γυρίζεται το 1970 με πρωταγωνιστές τους John Huston, Peter Bogdanovich, Robert Random, Lilli Palmer, Edmond O’Brien, Cameron Mitchell, Oja Kodar, Mercedes McCambridge, Susan Strasberg, Norman Foster, Paul Stewart και Dennis Hopper.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το 1976 και ο Welles, ο οποίος αρχικά υπολόγιζε πως σε περίπου ένα χρόνο θα έχει έτοιμη την ταινία, λόγω οικονομικών δυσκολιών και προβλημάτων με την εταιρία παραγωγής, κατέληξε να την δουλεύει μέχρι και το θάνατο του το 1985.

Πρόκειται για μια γενναία επιλογή από το Netflix η οποία τιμά το έργο του μεγάλου δημιουργού και θα επιτρέψει σε πολλούς θεατές να δουν επιτέλους την ταινία που ο Orson Welles ευελπιστούσε να αποτελέσει το comeback του στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα για: ,