Η Brie Larson γίνεται η πρώτη υποψήφια πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α. – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Brie Larson γίνεται η πρώτη υποψήφια πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α.

Ειδήσεις | 24-3-2017 |

Το ταλέντο και οι αρετές της Brie Larson μπροστά από το φακό της κάμερας την καθιστούν περιζήτητο όνομα στους λόφους του Hollywood. Έπειτα λοιπόν από την περιπέτεια της στο “Skull Island” του Βασιλιά Kong, η γοητευτικότατη ηθοποιός αναμένεται να ενσαρκώσει την Victoria Woodhull. H εν λόγω κυρία δεν είναι άλλη από την πρώτη υποψήφια πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια εποχή που το “ασθενές” φύλλο δεν είχε καν δικαίωμα ψήφου..

Η Larson πέραν του πρωταγωνιστικού ρόλου έχει αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας για λογαριασμό του Amazon την ώρα που το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ben Kopit(προσεχώς “The Libertine for Brett Ratner“). Μολονότι γνωρίζουμε πως η Woodhull δεν κέρδισε τις εκλογές, αφού οι γυναίκες έπρεπε να περιμένουν άλλα 40 χρόνια μέχρι να φτάσουν στις κάλπες, αποτέλεσε μια φιγούρα μείζονος σημασίας για την μάχη του δικαιώματος ψήφου των γυναικών. Ήταν σημαντική προδρομική μορφή του φεμινιστικού κινήματος των ΗΠΑ με ριζοσπαστικές, για την εποχή, αντιλήψεις που χρονικά τοποθετούνται στο «πρώτο κύμα» φεμινιστριών. Έμεινε γνωστή στην ιστορία κυρίως ως η πρώτη γυναίκα που έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου, σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν καν να ψηφίσουν.

Διαβάζοντας τα παραπάνω στοιχεία δεν αποκλείεται να δούμε την Brie Larson να αποσπά μια ακόμη υποψηφιότητα για Oscar. Δεν αποτελεί πλέον μυστικό πως θέματα σαν και το παραπάνω, που έχουν να κάνουν δηλαδή με την πολιτική ιστορία των Η.Π.Α., παραδοσιακά φτάνουν στο Dolby Theatre με περισσότερες από μία υποψηφιότητες..

Διαβάστε περισσότερα για: ,