Αφιέρωμα στον Ethan Hawke από το Φεστιβάλ του San Francisco – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αφιέρωμα στον Ethan Hawke από το Φεστιβάλ του San Francisco

Ειδήσεις, Πρόσωπα, Φεστιβάλ | 14-3-2017 |

Η κινηματογραφική κοινότητα του San Francisco θα τιμήσει τον Ethan Hawke, κατά τη διάρκεια του 60ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του San Francisco. Το event θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου, στο Κέντρο Τεχνών Yerba Buena και θα περιλαμβάνει συζήτηση με τον ηθοποιό- σκηνοθέτη, καθώς και προβολή της νέας του ταινίας “Maudie”, σε σκηνοθεσία της Aisling Walsh.

“Ο Ethan Hawke αξίζει την αναγνώριση σε τόσα πολλά επίπεδα”, είπε η Rachel Rosen, διευθύντρια του προγράμματος. “Με ευχαρίστηση βιώνουμε τη δουλειά του ως σκηνοθέτη μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, μαζί με τις αμέτρητες αξέχαστες ερμηνείες του. Αβίαστα επικοινωνεί το καλλιτεχνικό του όραμα μέσα από τις πολλές δημιουργικές αναζητήσεις του και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να τον τιμήσουμε για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο”.

Ο Hawke έχει προταθεί δυο φορές για Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου (“Boyhood”, “Training Day”) και άλλες δυο για το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (“Before Sunset”, “Before Midnight”). Το 2016 ο ηθοποιός συμμετείχε όχι σε μια, αλλά σε πέντε(!) ταινίες: “Born to Be Blue”, “The Phenom”, “Maggie’s Plan”, “The Magnificent Seven” και “In a Valley of Violence”, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παραγωγή  του “Blaze”, μιας δραματικής ταινίας που συν-έγραψε και σκηνοθέτησε για τη ζωή του μουσικού της country, Blaze Foley.

Διαβάστε περισσότερα για: ,