8+1 Ατάκες του Game of Thrones που έμειναν στην ιστορία! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

 8+1 Ατάκες του Game of Thrones που έμειναν στην ιστορία!

TV, Αφιερώματα | 12-3-2017 |

Πρόσφατα βγήκε το teaser της έβδομης σεζόν του Game of Thrones. Είπαμε, λοιπόν, να θυμηθούμε κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες της σειράς μιας και η νέα σεζόν αργεί (πολύ) ακόμα. Όλοι ξέρουμε ότι οι Lannister πάντα πληρώνουν τα χρέη τους και ότι ο ο Jon Snow  δεν ξέρει τίποτα. Αλλά  η δημοφιλής σειρά του HBO  μας έχει δώσει ουκ λίγες  ατάκες. Ας δούμε μερικές από αυτές:

1.”Τα πράγματα που κάνω για τον έρωτα/’The things I do for love.’Σεζόν 1, Επεισόδιο 1

Με αυτά τα λόγια ο Jaime Lannister πετάει το Bran Stark  από ένα παράθυρο, όταν ο μικρός πιάνει αυτόν και τη Cersei Lannister στα πράσα. Η φράση αυτή ο Jaime δηλώνει ότι η Cersei είναι τα πάντα για εκείνον. Είναι πρόθυμος να φτάσει στα άκρα για εκείνη.

2.«Όταν παίζεις το παιχνίδι του θρόνου, είτε κερδίζεις είτε χάνεις.»/ “When you play the game of thrones, you win or you die”Σεζόν 1, επεισόδιο 7

Στη  φράση αυτή η Cersei υποστηρίζει πως αν θες να νικήσεις δε μπορείς να πηγαίνεις “με το σταυρό στο χέρι” καθώς δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Εκείνη ήξερε εξαρχής ότι πρόκειται για παιχνίδι για αυτό είναι ύπουλη και προσέχει πάντα τις κινήσεις της. Στο τέλος της πρώτης σεζόν ο γιος της είναι ο διάδοχος του θρόνου ενώ ο Ned Stark για παράδειγμα, που είναι από τους πιο δίκαιους χαρακτήρες της σειράς, στο τέλος τη σεζόν αποκεφαλίζεται.

3.«Κάψ’ τους όλους!»/ “Burn them all!”Σεζόν 3,Επεισόδιο 5

Επιτέλους βλέπουμε τι συνέβη το βράδυ που ο Jaimie σκότωσε τον παράφρων βασιλιά. Ο ίδιος Jaime διηγείται τα γεγονότα τη Brienne. Ο βασιλιάς Aerys σκόπευε να τινάξει στον αέρα όλο το King’s Landing με το υγρό πυρ. Σε φρενήρη κατάσταση διέταζε να το πυροδοτήσουν λέγοντας: «Κάψετε τους όλους— Κάψετε τους στα σπίτια τους, κάψετε τους στα κρεβάτια τους!» Ο Jaime ζούσε 17 χρόνια τώρα με τη ντροπή καθώς παραβίασε τον όρκο που είχε δώσει όταν είχε γίνει «Χέρι του Βασιλιά», αλλά έκανε ό,τι έκανε για καλό σκοπό.

4.“The Lannisters send their regards”.

Ο «κόκκινος γάμος» είναι το πιο μπρουταλ επεισόδιο της σειράς (αν και η έκτη σεζόν είχε τις στιγμές της). Ξεκληρίστηκαν όλοι οι  Stark,εκτός από τα κορίτσια που ήταν στο King’s Landing και τα μικρά αγόρια που έμειναν πίσω στο Winterfell, και όχι μόνο. Ο  Roose Bolton προδίδει το Robb Stark και  με αυτά τα λόγια τον  μαχαιρώνει  .

5.«Δε ξέρεις τίποτα Jon Snow»/ “You know nothing, Jon Snow”Σεζόν 4,επεισόδιο 9

Το πείραγμα της Ygritte προς τον  Jon Snow ήταν μια από της δημοφιλέστερες ατάκες της σειράς. Η ηρωίδα λέει για μια τελευταία φορά τη φράση αυτή ενώ βρίσκεται πληγωμένη θανάσιμα στην αγκαλιά του Jon Snow.Και μπορεί εκείνος να μη ξέρει τίποτα αλλά εμείς ξέρουμε σίγουρα ένα πράγμα: πώς να ξεσπάσουμε σε δάκρυα.

6.«Δεν είσαι γιος μου»/ “You are no son of mine”Σεζόν 4,επεισόδιο 10

Τα τελευταία λόγια του Tywin Lannister ήταν τόσο ψυχρά όπως θα περίμενε κανείς από τον πιο ισχυρό άνδρα στο  Westeros ο οποίος σε όλη του τη ζωή ταπείνωνε το μικρότερο γιο του εξαιτίας του ότι ήταν νάνος.  Παρόλο που  αιφνιδιάζεται από  τον Tyrion  την ώρα που επισκέπτεται το αποχωρητήριο αργά τη νύχτα, δε χάνει τη ψυχραιμία του. Ο  Tyrion  πραγματοποιεί  την απειλή του και σκοτώνει τον πατέρα του.Στο τέλος ο Tywin πήρε αυτό που του άξιε.

7.”Hold the door!”Σεζόν 6,Επεισόδιο 5

Δεν είναι λίγες οι ατάκες που έφεραν δάκρυα στα μάτια των θεατών αλλά η συγκεκριμένη είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική. Δεν είναι μόνο ότι η φράση αυτή κρύβεται πίσω από το όνομα Hodo,το οποίο αποκαλύπτεται τη στιγμή που ο χαρακτήρας πεθαίνει (λες και αυτό δεν είναι αρκετό για να κάνει τη καρδιά σου κομμάτια). Είναι  το ότι  πρόκειται για τα τελευταία λόγια που καταφέρνει να αρθρώσει ο  ήρωας —η φράση «κόλλησε» στο μυαλό του όταν ήταν παιδί και στη συνέχεια συγχωνεύτηκε στη λέξη “Hodor”,τη μόνη λέξη που κατάφερε να πει έκτοτε. Αυτό συνέβη επειδή ο Bran τη στιγμή της επίθεσης  ταξίδευε ακόμα στο χρόνο σε μια ανάμνηση  που υπήρχε και ο Hodor,ως παιδί.

8.«Ο χειμώνας ήρθε»/”Winter is here.”Σεζόν 6,Επεισόδιο 10

Η πιο γνωστή ατάκα του Game of Thrones ήταν το επαναλαμβανόμενο μότο του οίκου Stark: “Winter is coming”(Ο χειμώνας έρχεται).Έξι σεζόν μετά βλέπουμε τον πολυαναμενόμενο αυτό χειμώνα –επιτέλους- να έρχεται καθώς η εποχή αλλάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά με άπαντες να προετοιμάζονται για πόλεμο.

9.«Υποσχέσου μου,Ned.»/”Promise me, Ned.”Σεζόν 6,Επεισόδιο 10

Οι θεωρίες γύρω από την καταγωγή του Jon Snow ήταν ένα θέμα που απασχολούσε ιδιαίτερα τους φαν και προέκυπταν από το γεγονός ότι δεν ταίριαζε στο προφίλ του Ned να έχει ένα νόθο παιδί. Στο τελευταίο επεισόδιο της έκτης σεζόν μαθαίνουμε τις τρεις λέξεις που στοίχειωσαν το Ned Strark και που έρχονται τώρα να φέρουν μια μεγάλη ανατροπή στο παιχνίδι του στέμματος. Ο  Jon Snow είναι όντως παιδί της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen, επομένως ένας Targaryen.

Διαβάστε περισσότερα για: