Το "1984" επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “1984” επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ειδήσεις | 29-3-2017 |

Είναι κοινή αίσθηση πως οι καιροί είναι χαλεποί αλλά σε τέτοιο σημείο που θυμίζουν το “1984”;

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μερικοί σινεφίλ οι οποίο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ως αντίδραση, στην εκλογή Trump στο αξίωμα του προέδρου των Η.Π.Α.

Έτσι, στις 4 Απριλίου περισσότεροι από 180 χώροι στις Η.Π.Α., 5 στον Καναδά και από 1 σε Αγγλία και Σουηδία, θα προβάλουν την ταινία του Michael Radford, η οποία βασίζεται στο σπουδαίο βιβλίο του George Orwell.

Δείτε επίσης: Η Ταϊλάνδη απαγορεύει την προβολή της ταινίας “1984” του Orwell

Οι προβολές διοργανώνονται από κοινού από το Art House Convergence και το United State of Cinema, τα οποία σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως «το πορτραίτο του Orwell σχετικά με μια κυβέρνηση που δημιουργεί τις δικές της αλήθειες, απαιτεί απόλυτη υποταγή και δαιμονοποιεί τους ξένους, δεν υπήρξε ποτέ πιο επίκαιρο. Η δική μας απόπειρα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις κινηματογραφικές αίθουσες να ορθώσουν το ανάστημα τους ώστε να υπερασπιστούν τις πιο βασικές μας αξίες: την ελευθεροτυπία, το σεβασμό στους συνάνθρωπους μας και την απλή αλήθεια πως δεν υπάρχουν “εναλλακτικά γεγονότα”».

Η ταινία του Radford κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου του 1984, ώστε να συμπίπτει με την πρώτη εγγραφή του πρωταγωνιστή στο παράνομο ημερολόγιο του. Σε αυτή πρωταγωνιστούσαν οι John Hurt και Richard Burton.

Δείτε επίσης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί τον αξεπέραστο Sir John Hurt

Η ταινία αποτέλεσε τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, καθώς είχε προηγηθεί η ταινία του 1956, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αποκλείεται να έχουμε, σύντομα, και μια τρίτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,