"Legion" : Mια διαφορετική υπερηρωική σειρά – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

“Legion” : Mια διαφορετική υπερηρωική σειρά

Ειδήσεις | 19-2-2017 |

Το Legion είναι μία σειρά που περιμέναμε πως και πως το 2017 με τον ήρωα να είναι βγαλμένος από το σύμπαν της Μarvel. Ε και; Σιγά το νέο, η Marvel κυριαρχεί παντού τον τελευταίο καιρό σε μία σειρά ακόμη θα κολλήσει;

Κι όμως το Legion είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές τέτοιου είδους. Ο δημιουργός του “Fargo”, Νoah Hawley παίρνει τον Dan Stevens (“The Guest”,”Downton Abbey”) και τον τοποθετεί στο ρόλο του  David Haller ,γιο του Καθηγητή X από το “The X-Men”, σύμφωνα με τα κόμικς. Ο David λοιπόν έχει διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια, και την ημέρα των 30ων γενεθλίων του βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική. Ζει μια καθημερινή ρουτίνα παρέα με την πολυλογού φίλη του  Lenny (Aubrey Plaza) μια αισιόδοξη αλκοολική ναρκομανή. Η άφιξη μιας νέας ασθενούς της Syd (Rachel Keller, “Fargo”), ταράσσει τα νερά.  Ο David γρήγορα την ερωτεύεται  και γρήγορα αναπτύσσουν μια ερωτική σχέση  χωρίς όμως να αγγίζονται. Ο David με έναν περίεργο τρόπο δραπετεύει από το νοσοκομείο και έπειτα με την βοήθεια της Syd συναντάει την Melanie Bird (Jean Smart), μία ψυχολόγο η οποία του αποκαλύπτει πως δεν είναι σχιζοφρενής και οι φωνές που ακούει είναι πραγματικές. Εν τέλη του αποκαλύπτει πως έχει υπερδυνάμεις όπως αυτές της τηλεπάθειας και τηλεκίνησης που του επιτρέπουν να μετακινεί αντικείμενα και όχι μόνο! Η Melanie μαζί με την ομάδα της θα οδηγήσουν τον David σε έναν νέο κόσμο.

Ο Ηawley δε βαδίζει στα καθιερωμένα μονοπάτια των σειρών με υπερήρωες. Δε δίνει τόση έμφαση στο ηρωικό κομμάτι της σειράς, επικεντρώνεται στον ήρωα και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα πως ένας άνθρωπος που νομίζει επί 30 χρόνια ότι είναι σχιζοφρενής και τώρα του λένε ότι αυτό που θεωρούσε τρέλα είναι πραγματικότητα, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον κόσμο; Επίσης οι μουσικές επιλογές της σειράς παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς σύμφωνα με τον δημιουργό η μουσική δίνει την ικανότητα σ’ αυτούς τους χαρακτήρες να αναδείξουν την ανθρωπιά τους. Συνεπώς έχουμε αναφορές στους Pink Floyd (βλέπε την Syd Barrett), τραγούδια των Rolling Stones και Who, αλλά και σκηνές Bollywood. Μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Και ενώ τα τραγούδια παίζουν σαν ένα αυτόματο jukebox, το χρονικό της σειράς παραμένει ακαθόριστο.

Η σειρά έχει ακόμη μέλλον, αλλά από τα πρώτα επεισόδια φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα που φανερώνει σιγά σιγά τα χαρτιά της, τα οποία αφορούν έναν άνθρωπο με πολλές προσωπικότητες που πρώτα απ’όλα αναζητά την ανθρώπινη επαφή. Ο Hawley λοιπόν, παίρνει ένα ρίσκο και δημιουργεί μία απρόβλεπτη ηρωική σειρά και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα του βγει. Εμείς πάντως του έχουμε εμπιστοσύνη.

H σειρά Legion μεταδίδεται κάθε Πέμπτη από το κανάλι της Fox στις 22:40 σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την αμερικανική πρώτη προβολή.