Είναι Επίσημο! Το "Dune" έχει σκηνοθέτη! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είναι Επίσημο! Το “Dune” έχει σκηνοθέτη!

Ειδήσεις | 1-2-2017 |

Επιτέλους επιβεβαιώθηκε η φήμη που είχε κυκλοφορήσει σχετικά με τη συμμετοχή του Denis Villeneuve στην επικείμενη μεταφορά του “Dune” στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε εδώ το πρώτο trailer του νέου “Blader Runner”!

Όπως επιβεβαίωσε ο Brian Herbert, γιος του συγγραφέα της διάσημης σειράς βιβλίων Frank Herbert, ο σκηνοθέτης του “Arrival” και του “Sicario” θα είναι αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα της μεταφοράς του βιβλίου στο cinema.

Στο παρελθόν ο, μεγάλος, Alejandro Jodorowski αποπειράθηκε να φέρει στο cinema το “Dune” σε ένα project στο οποίο μεταξύ άλλων θα συμμετείχαν ο Salvador Dali, ο Orson Welles καθώς και οι Pink Floyd. Τελικά η ταινία, που δεν έγινε ποτέ, ενέπνευσε  το ντοκιμαντέρ του 2013 “Jodorowsky’s Dune”.

Επίσης ο David Lynch το 1984, αν και κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, κράτησε αποστάσεις από το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα αντικαθιστώντας το όνομα του στα credits με το, πολυχρησιμοποιημένο, ψευδώνυμο Alan Smithee.

Ας ελπίσουμε ο Villeneuve, ο οποίος προς το παρόν ετοιμάζει το “Blade Runner 2049“, να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα των προκατόχων του και να δώσει επιτέλους στο “Dune” την ταινία που του αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα για: ,