Εκτός Θέματος 85: Τα Oscars 2017, οι προβλέψεις και τα θέλω μας – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 85: Τα Oscars 2017, οι προβλέψεις και τα θέλω μας

Eκτός Θέματος | 26-2-2017 |

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη των Οσκαρς, που αναμένονται με εκπλήξεις, με ρεκόρ αλλά και ίσως πιο πολιτικά από ποτέ. Πάμε να δούμε τις προβλέψεις μας και αυτές των Cinefreaks που ψήφισαν στο σχετικό γκάλοπ.

Οι υποψηφιότητες των Οσκαρ

Οι 20 καλύτερες ταινίες του 2016 για τους συντάκτες του CineFreaks.gr

Όλα τα βραβεία της χρονιάς σε μία σελίδα

Καλύτερη Ταινία

Η πρόβλεψή μας: Η λογική λέει La La Land που δύσκολα θα χάσει, και εκεί ποντάρουμε. Δεν θα μας χάλαγε καθόλου όμως το Moonlight, ενώ από τις υποψήφιες εγώ προσωπικά θα διάλεγα Manchester by the Sea.

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: 59% των Cinefreaks που ψήφισαν στην δημοσκόπηση μας διάλεξαν La La Land. To Moonlight ήταν δεύτερο με 21% και όλοι οι άλλοι πιο πίσω.

Καλύτερη Σκηνοθεσία

Η πρόβλεψή μας: Damien Chazelle για το  La La Land, που αν κερδίσει γίνεται ο νεότερος ποτέ σχετικός νικητής, μόλις 32 χρονών. Αν ψήφισα εγώ θα αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε Denis Villeneuve και Kenneth Lorergan για τα Arrival και Manchester by the Sea αντίστοιχα

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: 58% ψήφισαν το Damien Chazelle για το  La La Land, ενώ ο Barry Jenkins του Moonlight ακολούθησε με 21%.

Καλύτερη Ηθοποιός

Η πρόβλεψή μας: Δύσκολα θα χάσει η Emma Stone, άρα τρίτο βραβείο κατά σειρά που προβλέπουμε για το La La Land. Από τους υποψήφιους θα το δίναμε με κλειστά μάτια στην Huppert αν αντί για το Elle ήταν υποψήφια για το υπέροχο L’ Avenir. Είναι σίγουρα η μόνη που θα κοντράρει την Stone έχοντας κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο στα Cesar, αλλά και τα Independent Spirit τις τελευταίες ώρες. Προσωπική κρυφή προτίμηση είναι η υπέροχη Ruth Nega του Loving.

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: 52% στην Emma Stone και 29% στην Isabelle Huppert. Ούτε κοντά, ούτε μακριά το λες.

Καλύτερος Ηθοποιός

Η πρόβλεψή μας: Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Casey Affleck (Manchester by the Sea). Ο Denzel Washington κέρδισε το βραβείο του συνδικάτου των ηθοποιών αλλά προβλέπουμε ότι θα αρκεστεί σε αυτό.

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: 65% και μια τεράστια νίκη για τον Casey Affleck από τους Cinefreaks. Πίσω του με 19% ο Washington

Καλύτερη Ηθοποιός σε Β Ρόλο

Η πρόβλεψή μας: Viola Davis, δεν υπάρχει No2 σε μια φτωχή χρονιά για

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: Με 62% η Viola Davis του Fences και πίσω της η Michelle Williams του Manchester by the Sea

Καλύτερος Ηθοποιός σε Β Ρόλο

Η πρόβλεψή μας: Ο Mahershala Ali για το“Moonlight” το έχει κλειδώσει, αλλά ο μικρός του ρόλος μας αφήνει να κρατάμε μια πισινή. Εναλλακτικές ο Jeff Bridges και ο Michael Shannon

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: Mahershala Ali 39%, όμως δυνατά πίσω του οι Jeff Bridges και Dev Patel με 26 και 23 αντίστοιχα.

Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο

Η πρόβλεψή μας: Ευχόμαστε να γίνει η μεγάλη έκπληξη και να το σηκώσει ο Λάνθιμος με τον Φιλίππου για τον Αστακό. Αλλά το φαβορί είναι το La La Land, και εδώ με πρακτικά μόνο αντίπαλο το Manchester by the Sea. Αν κερδίσει εδώ το La La Land θα αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε ότι πάμε για σπάσιμο ρεκόρ και μια νίκη κοντά στα 10 Οσκαρ για την ταινία.

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: La La Land και ο Αστακός του Λάνθιμου και Φιλίππου ισοψηφούν στο 33% Πίσω τους με 23% το Manchester By the Sea.

Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο

Η πρόβλεψή μας: Χωρίς αντίπαλο εδώ το Moonlight.

Η πρόβλεψη των Cinefreaks: 50% στο Moonlight

Αυτές είναι και οι πιο σημαντικές κατηγορίες, στις οποίες σας βάλαμε να ψηφίσετε με μας να συμφωνούμε στις προβλέψεις σας και να παίρνουμε ένα αποτέλεσμα

La La Land: 4 Οσκαρ

Moonlight: 2 Οσκαρ 

Manchester by the Sea: 1 Οσκαρ

Fences: 1 Οσκαρ 

Πάμε να δούμε όμως και τις άλλες κατηγορίες που θα κρίνουν και το ρεκόρ.

Καλύτερη Φωτογραφία

Η πρόβλεψή μαςLa La Land, αν και αν ακούσουμε τελικά Arrival και θα μας αρέσει και θα το αξίζει. Καθοριστική και αυτή η κατηγορία για το αν θα κάνει ρεκόρ το La La Land

Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής

Η πρόβλεψή μαςLa La Land

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

Η πρόβλεψή μας:  H μάχη θα δοθεί ανάμεσα στα Fire at SeaI am Not Your Negro και OJ: Made in America. Δύσκολη η πρόβλεψη, αλλά θα πάμε με το Fire at Sea.

Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία

The-Salesman1

Η πρόβλεψή μας: Salesman. Πιθανά upsets να γίνουν από τα “A Man Called Ove” ή το “Toni Erdmann” που αποτελεί την δική μας ξεκάθαρη επιλογή για την κατηγορία.

Καλύτερο Animation

Η πρόβλεψή μας: Zootopia αν και εμείς θα ψηφίζαμε ένα από τα Kubo and the Two Strings ή My Life as a Zucchini

Καλύτερο Μοντάζ

Η πρόβλεψή μαςLa La Land, αν το χάσει θα είναι από το Hacksaw Ridge

Καλύτερο Editing Ήχου

Η πρόβλεψή μαςLa La Land με πιθανό spoiler από το Hacksaw Ridge 

Καλύτερο Mixing Ήχου

Η πρόβλεψή μας: Εδώ θα πάμε με το Hacksaw Ridge. Ο λόγος απλός. Ο Kevin O’Connell μείκτης της ταινίες έχει προταθεί 21 φορές χωρίς να πάρει βραβείο… Εναλλακτική και δω το La La Land αν πάμε σε βραδια που θα τα σαρώσει όλα αλλά γιατί όχι και τα Arrival αλλά και το Rogue One: A Star Wars Story.

Καλύτερο Soundtrack

Η πρόβλεψή μας: Θέλει και ρώτημα… La La Land(Justin Hurwitz). Εδώ παίζει και το Lion αλλά με πραγματικά λίγες ελπίδες

Καλύτερο Τραγούδι

Η πρόβλεψή μας: “City of Stars” (“La La Land”)

Καλύτερα Ειδικά Εφέ

Η πρόβλεψή μας: Εδώ θα κονταροχτυπηθούν Rogue One: A Star Wars Story και The Jungle Book. Ας πάμε με το πρώτο.

Makeup and hairstyling

Η πρόβλεψή μας: Κάποιο από τα “Star Trek Beyond” και “Suicide Squad”, λίγο μας ενδιαφέρει…

Κουστούμια

Η πρόβλεψή μας: Μια πολύ κρίσιμη κατηγορία για να δούμε αν θα μπορέσει το La La Land να φτάσει στις 11 βραβεύσεις. Δύσκολο όμως το έργο του. Μάλλον το βραβείο θα πάει στο Jackie.

Στα μικρού μήκους οι προβλέψεις είναι δύσκολες καθώς λίγες από τις ταινίες έχουμε δει. Οι ευχές μας είναι με το 4.1 miles της Δάφνης Ματζιαράκη.

Τελική πρόβλεψη με αριθμούς:

La La Land: 10 Οσκαρ

Moonlight: 2 Οσκαρ 

Manchester by the Sea: 1 Οσκαρ

Fences: 1 Οσκαρ 

Jackie: 1 Οσκαρ

Fire at Sea: 1 Οσκαρ

Salesman: 1 Οσκαρ

Zootopia: 1 Οσκαρ

Hacksaw Ridge: 1 Οσκαρ

Rogue One: A Star Wars Story: 1 Οσκαρ

Διαβάστε περισσότερα για: