11 ηθοποιοί που ζήτησαν να πεθάνει ο τηλεοπτικός / κινηματογραφικός τους ρόλος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

11 ηθοποιοί που ζήτησαν να πεθάνει ο τηλεοπτικός / κινηματογραφικός τους ρόλος

Αφιερώματα | 5-2-2017 |

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε στις τηλεοπτικές σειρές να πεθαίνει ξαφνικά ένας χαρακτήρας, που μπορεί να είναι και μάλιστα κεντρικός και να προσδίδει μεγάλη σημασία στην πλοκή του έργου.

Κι’ όμως είτε για ανάγκες άλλων έργων / σειρών, είτε για προσωπικές προτιμήσεις των ηθοποιών σχετικά με το πώς θα ήθελαν να φύγουν από την σειρά και τι αλλαγές θα γίνονταν στο σενάριο, συγκεντρώσαμε 11 από τα εκατοντάδες παραδείγματα που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν στον χώρο της τέχνης.

Αφεθείτε γνωρίζοντας πως μπορεί να λουστείτε spoilers.

Ο Dean Norris ως ο Hank Schrader στο «Breaking Bad»

Αν και ο ρόλος του Norris ήταν must για την πλοκή του Breakind Bad, δεν μπορούσε να πεθάνει πριν την τελευταία σεζόν. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει την προτίμηση του να φύγει στα μέσα της τελικής σεζόν, αλλά οι παραγωγοί του είπαν, ότι δεν γίνεται, γιατί ετοίμαζαν από καιρό την «θεαματική» του έξοδο.

Και πράγματι ο Norris έμεινε μέχρι το τέλος, απορρίπτοντας έτσι ένα sitcom που του είχε προταθεί την ίδια περίοδο.

Ο Harrison Ford ως ο Han Solo στο «Star Wars»

Ο Harrison Ford που έχει παίξει σε όλες τις ταινίες της σειράς Star Wars, είχε εκφράσει την επιθυμία του, να πεθάνει ο χαρακτήρας του, πριν το «Return of the Jedi», δηλαδή το 1983. Ο λόγος όπως είπε ο ίδιος πρόσφατα μάλιστα: «Όχι γιατί δεν μου άρεσε ο ρόλος ή κουράστηκα, απλά γιατί εδώ και 30 χρόνια, που τελικά κατάφερε να κρατήσει ο Han, παρότι είναι ένας καλός χαρακτήρας και φιλεύσπλαχνος με τους άλλους γύρω του, θα οδηγούσε σε πολλές συναισθηματικές συγκρούσεις.» Ο George Lucas, σκηνοθέτης της ταινίας, αν και άργησε, του έκανε τελικά την χάρη.

Η Sophie Turner ως η Sansa Stark στο «Game of Thrones»

Αν και στο Game of Thrones υπάρχει μια παράδοση να πεθαίνουν οι πρωταγωνιστές, από αυτούς λοιπόν που δεν έχουν πεθάνει, ούτε έχουν ξαναγυρίσει, βλέπε John, η Turner, έχει δηλώσει πως θα ήθελε ο χαρακτήρας της να φύγει ηρωικά, πριν τελειώσει η σειρά, και με σοκαριστικό τρόπο που θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη μας. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν θέλω να επιβιώσω. Αν είσαι μέρος του Game of Thrones και δεν πεθάνεις με ωραίο τρόπο, τότε ποιο είναι το νόημα;». Μαζί σου Turner!

Ο Adewale Akinnuoye-Agbaje ως ο Mr. Eko στο «Lost»

Ο εν λόγω ηθοποιός δεν μπόρεσε να απολαύσει την πορεία του πετυχημένου τελικά τηλεοπτικού Lost, αφού είχε μια προσωπική τραγωδία. Θρηνώντας για τον χαμό των γονιών του δεν μπορούσε ανταποκριθεί στις ανάγκες των γυρισμάτων στην Χαβάι. Ειδικά όταν για το δεύτερο επεισόδιο, για τον ρόλο του, θα ήταν ο άνθρωπος που θα διεκδικούσε την θέση του πνευματικού αρχηγού για τους ναυαγούς.

Ο John Francis Daley ως ο Dr. Lance Sweets στο «Bones»

Στην περίπτωση του ηθοποιού του «Bones», το θέλημα του έγινε πραγματικότητα, όταν ανέλαβε εκείνη την περίοδο σκηνοθέτης για το reboot της σειράς «Vacation». Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Ήταν η ευκαιρία της ζωής μου, να διευθύνω σε μια σειρά και δεν θα μπορούσα να το απορρίψω με τίποτα. Ήταν σίγουρα μια θυσία που δεν θα μετάνιωνα με τίποτα.»

Ο Dan Stevens ως ο Matthew Crawley στο «Downton Abbey»

Παρομοίως, ο Stevens στο τέλος της τρίτης σεζόν της σειράς, ήθελε να κυνηγήσει το όνειρο του, που δεν ήταν άλλο, από το να κάνει μια καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έτσι ρυθμίστηκε η «έξοδος» του και στην σειρά πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ο ίδιος μιλώντας για την αποχώρηση του είπε πως: «Το είχαμε υπολογίσει γύρω στα τρία χρόνια και τελικά κάπως έτσι έγινε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού είμαι μέγας θαυμαστής της σειράς, αλλά προσωπικά μιλώντας δεν μπορούσα να απορρίψω την άλλη ευκαιρία. Η δουλειά μας είναι μονόδρομος και γι’ αυτό υπάρχει συχνά μεγάλη μελαγχολία που φεύγεις αλλά και χαρά που κάνεις κάτι καινούργιο.»

Η Sigourney Weaver ως η Ellen Ripley στο «Alien»

Σίγουρα μια πορεία από τις καλύτερες της, κινηματογραφικά, η Weaver ήθελε στο «Alien 3» να ρίξει τίτλους τέλους. Κάτι το οποίο έγινε στα αλήθεια, όταν στο τέλος της ταινίας, και αφού η ίδια στον ρόλο της, θυσιάζεται για να σώσει τον πλανήτη από ένα Άλιεν. Όταν ερωτήθηκε όμως τον λόγο που το ήθελε, αργότερα το 2015 στο Comic-Con του Λονδίνου, η απάντηση της ήταν: «Έμαθα ότι η Fox σχεδιάζει να κάνει μια ταινία ‘Alien vs. Predator’ και λυπήθηκα. Έχω αγαπήσει πολύ τις ταινίες «Alien» και δεν αντέχω να βλέπω να αλλοιώνεται η ποιότητα τους.»

Ο Isaac Haye ως ο Chef στο «South Park»

Ο εν λόγω ηθοποιός πρόσφερε για εννέα χρόνια την φωνή του ως ο «Chef» για το πασίγνωστο animation. Το 2006 όμως δήλωσε παραίτηση γιατί ένιωσε έντονα θιγμένος από το σενάριο των δημιουργών, Trey Parker και Matt Stone. Ο ηθοποιός όντας μέλος της Σαϊεντολογίας, και ακτιβιστής για 40 χρόνια, ένιωσε πως δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα show, που ξεφεύγει από την σάτιρα, σε θέματα θρησκείας και προσωπικής πεποίθησης των άλλων ανθρώπων και να γίνεται αιχμηρό.

Ο Kal Penn ως ο Dr. Lawrence Kutner στον «Dr. House»

Ένας από τους συνεργάτες του αυστηρού δόκτορα House, προτάθηκε από τον τέως Πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama, το 2009 να δουλέψει για τον Λευκό Οίκο. Για αυτό το λόγο και είδαμε στην σειρά, κάποια στιγμή, να αυτοκτονεί. Μιλώντας στο EW, για την νέα του δουλειά και την μοναδική αυτή ευκαιρία, είπε πως γνώρισε προσωπικά τον Obama και πως αφού του άρεσε η συνεργασία με την ομάδα του γραφείου, θα ήταν πλέον σκηνοθέτης για τα πλάνα του προεδρικού γραφείου που θα γίνονταν γνωστά στο κοινό.

Ο T.R. Knight ως ο Dr. George O’Malley στο « Grey’s Anatomy»

Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον αγαπητό στο κοινό, γιατρό Malley, δεν ήταν τόσο συμπαθής με τον παραγωγό της σειράς, Shonda Rhimes. Μετά από αρκετά χρόνια συνεχής ρήξης μεταξύ τους, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην πέμπτη σεζόν. Τότε ο ηθοποιός ζήτησε να φύγει.. και έτσι είδαμε τον γιατρό Malley να σκοτώνεται, αφού τον χτύπησε λεωφορείο.

Ο Josh Charles ως ο Will Gardner στο «The Good Wife»

Ένας ακόμα ηθοποιός, που ο ρόλος του ήταν αγαπητός, ο Charles αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και έτσι, στα μέσα της πέμπτης σεζόν, είδαμε επί της οθόνης, τον ρόλο του, να πυροβολείται από έναν πελάτη του στο δικαστήριο. Ο ηθοποιός μίλησε πως όταν έκλεισε τέσσερα χρόνια συνεργασίας αποφάσισε να μην ανανεώσει για να κυνηγήσει άλλους ρόλους στην καριέρα του. Ο θάνατος ήταν κάτι που είχε σχεδιαστεί εδώ και ένα χρόνο με τους δημιουργούς της σειράς, απλώς έγινε πιο νωρίς και σίγουρα απότομα κάπως. Οι θαυμαστές που ήταν απογοητευμένοι από την ξαφνική αυτή τροπή, πήραν μια αντικειμενική και απλή απάντηση από τους δημιουργούς της σειράς, «ότι ήταν μια απόφαση εδώ και ένα χρόνο και έπρεπε να προχωρήσουμε με άλλα δημιουργικά στοιχεία του σεναρίου και έτσι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση.»

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , , , , ,