Οι ταινίες στις αίθουσες- 5 Ιανουαρίου – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ταινίες στις αίθουσες- 5 Ιανουαρίου

Πρεμιέρες | 5-1-2017 |

Η πρώτη κινηματογραφική Πέμπτη για το 2017 έχει μικρό αριθμό από πρεμιέρες αλλά μεγάλο ενδιαφέρον από επιλογές. Οι ταινίες που ανοίγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι στο σύνολο 4 και δεν ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε !

Ανάμεσα τους βρίσκουμε την κινηματογραφική επιστροφή του Martin Scorsese που ακούει στο όνομα Silence και χρειάστηκε αρκετό καιρό για να την γυρίσει. Κυκλοφορεί επίσης το Paterson του Jim Jarmusch με τον αγαπημένο Adam Driver στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το Nocturnal Animals σηματοδοτεί την επιστροφή του Tom Ford στη μεγάλη οθόνη και αποτελεί must επιλογή.

Fan Fuct : ο Adam Driver είναι διπλός αυτή την εβδομάδα.


Silence – Σε 32 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Μετά από πολλές (πάρα πολλές!) αναβολές, το Silence του Martin Scorsese είναι πραγματικότητα. Η ταινία, η οποία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Shûsaku Endô, σε σεναριακή διασκευή από τον Jay Cocks, τοποθετείται στον 17ο αιώνα και ακολουθεί δύο ιερείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βία καθώς ταξιδεύουν στην Ιαπωνία για να βρουν τον μέντορά τους και να διαδώσουν τον λόγο των Ευαγγελίων. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατάνε οι Andrew Garfield , Liam Neeson, Ken Watanabe και Adam Driver, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ταϊβάν.

Δείτε την κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για την ταινία 


Paterson – Σε 4 αίθουσες 

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην ομώνυμη πόλη του Πάτερσον, στο Νιου Τζέρσι. Κάθε μέρα, ο Πάτερσον ακολουθεί μια απλή ρουτίνα: κάνει το καθημερινό του δρομολόγιο, παρατηρώντας την πόλη καθώς αυτή περνά μπροστά από το παρμπρίζ του και κρυφακούγοντας αποσπασματικά τις συζητήσεις γύρω του. Γράφει στίχους σ’ ένα τετράδιο. Βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Σταματά σ’ ένα μπαρ και πίνει μία μόνο μπίρα. Και γυρνά σπίτι στη γυναίκα του, τη Λόρα. Αντίθετα, ο κόσμος της Λόρα αλλάζει διαρκώς. Βλέπει νέα όνειρα σχεδόν καθημερινά. Ο Πάτερσον αγαπά τη Λόρα, κι αυτή τον αγαπά. Αυτός επικροτεί τις νεόκοπες φιλοδοξίες της. Αυτή υποστηρίζει το ταλέντο του στην ποίηση. Η ταινία παρατηρεί σιωπηρά τους θριάμβους και τις ήττες της καθημερινής ζωής, όπως και την ποίηση που κρύβεται στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Δείτε την κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για την ταινία 


Nocturnal Animals – Σε 19 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

O Tom Ford απέδειξε ότι είναι γεννημένος καλλιτέχνης όταν το 2009 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το αξεπέραστο “A Single Man“. Φέτος επιστρέφει στο στερέωμα της 7ης τέχνης, έπειτα από απουσία 7 χρόνων, για να κλέψει και πάλι κάθε εντύπωση. H πλοκή του νέου θρίλερ του Ford, βασίζεται στην νουβέλα του Austin Wright “Tony and Susan“(1993). H Amy Adams λοιπόν υποδύεται μια καλλιτέχνιδα η οποία ζει στο Λος Άνχελες και εντελώς ξαφνικά λαμβάνει ένα χειρόγραφο από τον πρώην σύζυγό της (Gyllenhaal), τον οποίο δεν έχει δει 19 ολόκληρα χρόνια. To σενάριο κάνει λόγο για ένα συγκλονιστικό έγκλημα που συνέβη στην οικογένεια, έπειτα από ένα αιματηρό σαφάρι στην έρημο. Ο χαρακτήρας της Adams έρχεται αντιμέτωπος με την εκδίκηση που αναζητάει ο σύζυγος. Παρόλα αυτά ο Ford έχει πάντα τον δικό του τρόπο να ανατρέπει καταστάσεις και γεγονότα.

Δείτε την κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για την ταινία. 


Assasin’s Creed – Σε 62 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα

Ο Callum Lynch (Michael Fassbender) μαθαίνει ότι ο πρόγονος του Aguilar ήταν δολοφόνος (Αssassins) κατά τη διάρκεια της δράσης της Ιεράς Εξέτασης τον 15ο αιώνα στην Ισπανία. Απόγονος, λοιπόν μια μακράς γενιάς δολοφόνων, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία για να βιώσει τις μνήμες των προγόνων του και να μάθει όλες τις πολεμικές δεξιότητες τους.

Δείτε την κριτική μας και το πρόγραμμα των αιθουσών για την ταινία.