Στις Κάννες σχεδιάζουν ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεόρασης για το 2018 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στις Κάννες σχεδιάζουν ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τηλεόρασης για το 2018

Ειδήσεις | 11-1-2017 |

Με την χρυσή εποχή της τηλεόρασης να έχει φτάσει εδώ και καιρό, η Μέκκα του σινεμά που δεν είναι άλλη από τις Κάννες έχει βάλει στόχο να μην μείνει εκτός. Ήδη το σπίτι του σπουδαίου φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως επίσης και δύο μεγάλων αγορών τηλεόρασης όπως το MIPTV και MIPCOM, η πόλη σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της φεστιβάλ τηλεόρασης το 2018.

Με τις λεπτομέρειες να μην έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, ο διεθνής διαγωνισμός τηλεόρασης θα πατάει στο μοντέλο του κινηματογραφικού φεστιβάλ, ένα φόρουμ συμπαραγωγής από 30 περίπου ομάδες που θα ψάχνουν πιθανούς χρηματοδότες, ένα online κομμάτι και δημόσιες προβολές σειρών μέσα στην πόλη.

Ήδη η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει πέντε πόλεις για να δώσει κυβερνητική υποστήριξη ώστε να ξεκινήσει ένα τέτοιο φεστιβάλ, αλλά οι Κάννες θα προχωρήσουν με το δικό τους event όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος David Lisnard αποκάλεσε το επερχόμενο φεστιβάλ τηλεόρασης μια ”στρατηγική” κίνηση για την πόλη, καθώς ξεκινά και η κατασκευή ενός τεράστιου μιντιακού συγκροτήματος.

Το νέο συγκρότημα θα χτιστεί στην περιοχή της La Bocca, που βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι της πόλης, και θα περιλαμβάνει ένα πανεπιστημιακό campus που θα εξειδικεύεται στο γράψιμο, τα νέα media και τον κινηματογράφο, έναν φορέα για νέες επιχειρήσεις, κοινούς χώρους εργασίας και ένα multiplex 12 οθονών. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.