Sherlock: Season 4 Eπεισόδιο 3 - Τέλος ή μήπως όχι; – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Sherlock: Season 4 Eπεισόδιο 3 – Τέλος ή μήπως όχι;

TV, Ειδήσεις | 19-1-2017 |

Το τρίτο (και τελευταίο επεισόδιο) της 4ης σεζόν Σέρλοκ είχε τις δυνατότητες να είναι το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν ή ακόμα και της σειράς ως τώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Το άρθρο περιέχει spoilers!

Η  εμφάνιση της Eurus στο φινάλε του “The lying Detective” ανέβασε τις προσδοκίες στα ύψη.Θέλω να πω….ήταν εκεί από την αρχή της σεζόν υποδυόμενη τρία διαφορετικά πρόσωπα και παρόλα αυτά κατάφερε να περάσει απαρατήρητη!

Επίσης ο Μοριάρτι έκανε έμμεσα την εμφάνιση του καθώς το γράμμα που άφησε η Eurus στο Σέρλοκ είχε το κρυπτογραφιμένο μήνυμα “Miss me?”. Τι καλύτερο από δύο σατανικές ιδιοφυΐες να συνεργάζονται μαζί?

Η πρώτη σκηνή ήταν από τις καλύτερες στιγμές του συγκεκριμένου επεισοδίου.Ένας συνδυασμός από κλασσικά στοιχεία θρίλερ και του μπλακ χιούμορ που χαρακτηρίζει το Σέρλοκ και το Δρ. Γουάτσον. Η σκηνή ήταν άρτια από κάθε άποψη,σινεματογραφία,μουσική επένδυση,οι  κούκλες που ζωντανεύουν,ο μισοσκότεινος διάδρομος με  τα φώτα που τρεμοπαίζουν,τα creepy πορτραίτα με τα ματωμένα δάκρυα και κυρίως το ότι όλο αυτό το σκηνικό είχε σχεδιαστεί από τους δαιμόνιους Σέρλοκ και Δρ. Γουάτσον. Βέβαια, η εμφάνιση των κλόουν ήταν λίγο περιττή(κόντεψα να πάθω καρδιακή προσβολή βραδιάτικα,ευχαριστώ για αυτό BBC!)

Το  επεισόδιο άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα όταν αποκαλύφθηκε ότι η εμφάνιση του Μοριάρτι ήταν στην ουσία ένα flashback.Όλη η σεζόν βασίστηκε στο ότι ο Μοριάρτι πρόκειται να επιστρέψει όποτε αρνούμαι να δεχτώ ότι ότι απλά δέχτηκε να παίξει το παιχνίδι της Eurus σαν μαριονέτα.Ο Μοριαρτι δεν δέχεται εντολές από κανέναν είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα.Επίσης, είναι πολύ νωρίς για να έχει πεθάνει χει πεθάνει.Ναι, και στα βιβλία πεθαίνει και ειρωνικά στην ιστορία “the final problem” αλλά ήδη έβγαλαν τη Μαίρη από τη μέση μια ώρα αρχύτερα έπρεπε να σκοτώσουν και το νέμεση του Σέρλοκ;

Συν του ότι   ιστορία “the final problem” είναι από  τις καλύτερες ιστορίες του Ντούλ και αναφέρεται ακριβώς στην επική αναμέτρηση ανάμεσα σε Μοριάρτι και Σέρλοκ.Ας ονόμαζαν έστω το επεισόδιο διαφορετικά!Οι Queen ωστόσο ήταν αξιοσημείωτη προσθήκη στη σκηνή.

Οι δημιουργοί του επεισοδίου απάντησαν στους οργισμένους φαν, που έβαλαν “φωτιά” στα κοινωνικά δίκτυα με τα σχόλια τους, ότι το επεισόδιο προορίζονταν για ένα κοινό που “αντέχει τις προκλήσεις”.Η δήλωση αυτή ισχύει για όλα τα επεισόδια της σειράς ως τώρα.Γιατί όντως οι ανατροπές είναι το στοιχείο που κάνει τη σειρά ξεχωριστή.Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μια λογική συνέχεια,η απάντηση δίνεται με στο θεατή με τόσο καμουφλαρισμένο τρόπο που δεν το καταλαβαίνει μέχρι που γίνεται η τελική αποκάλυψη.Όπως συνέβη με τις μεταμφιέσεις της Eurus.Στο επεισόδιο αυτό όμως οι περισσότερες ανατροπές δεν είχαν λογική ήταν απλά “φυτεμένες” από τους σεναριογράφους.

Πράγματι, κάτι δε πήγαινε καλά με το κοριτσάκι στο αεροπλάνο αλλά δεν υπήρχε στοιχείο που να υπαινίσσεται ότι είναι κάτι που διαδραματίζεται στο μυαλό της Eurus!Ακόμα όσο εξελίσσονταν η πλοκή ο χαρακτήρας της Eurus αποδεικνύονταν όλο και πιο άρρωστος,δεν είναι λογικό ο Σέρλοκ να τη συγχωρεί τόσο εύκολα.Να την ανέχεται επειδή είναι η αδερφή του,ναι.Στην πορεία να την αποδέχεται, ναι το δέχομαι. Αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδιάμεσο στάδιο που είναι παράλογο αν σκεφτεί κανείς τα γεγονότα του επεισοδίου και τις αποκαλύψεις που έγιναν.Το φινάλε μοιάζει να έγινε βιαστικά και απρόσεχτα.

Όπως και να έχει το επεισόδιο σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζει την αξία της σειράς. Η σκηνοθεσία,οι ερμηνείες,η παραγωγή, όλα ήταν άψογα εκτός από κάποια plot wholes στο σενάριο. Η ομάδα πίσω από το Σέρλοκ είναι μια καλή ομάδα,το έχει αποδείξει επανειλημμένα άλλωστε.Κάθε σειρά έχει τα πάνω της και τα κάτω της.Περιμένουμε λοιπόν την δυναμική επιστροφή των εκκεντρικών ενοίκων του διαμερίσματος 221b της οδού  Baker Street!