Ο Matt Damon προέβη στην πιο ατυχή σύγκριση της χρονιάς – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Matt Damon προέβη στην πιο ατυχή σύγκριση της χρονιάς

Ειδήσεις | 20-1-2017 |

Στην εκπνοή του 2016 είδαμε τον Matt Damon να επιστρέφει στους κινηματογράφους της χώρας μέσα από την ταινία “The Great Wall“.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως η ταινία του Zhang Yimou ήταν κατώτερη του μετρίου εντούτοις καθώς φαίνεται ο οσκαρικός ηθοποιός δεν ασπάζεται την ίδια άποψη με το υπόλοιπο κινηματογραφικό στερέωμα. Προφανώς και δεν υπάρχει απαίτηση να έχει ίδια γνώμη με κοινό και κριτικούς παρόλα αυτά από τις πρόσφατες δηλώσεις του δείχνει να έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με εμάς τους κοινούς θνητούς.

Ο θυμόσοφος λαός λέει “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι” και κρίνοντας από τον Ben Affleck(κολλητός του Damon) που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί προσπαθεί να μας πείσει ότι το “Batman vs Superman” ήταν καλή ταινία, έτσι κι ο Matt έσπευσε να βάλει ασπίδα στις κακές εντυπώσεις που άφησε το “Σινικό Τείχος“.
Στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την ταινία ο 46 ηθοποιός προέβη σε μια, τουλάχιστον, άτοπη δήλωση. Τι έκανε; Σύγκρινε το “Σινικό Τείχος” με το ιερό τέρας της μικρής οθόνης που ακούει στο όνομα “Game of Thrones“.. κι όμως το έκανε..

Όπως ξέρουμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ White Walkers και δράκοι έτσι και το δικό μας ‘Σινικό Τείχος’ είχε ορισμένα πράγματα που δεν ισχύουν στο πραγματικό τείχος της Κίνας” είπε αρχικά κι έπειτα συσχέτισε τα δυο πελώρια τείχη που είδαμε σε “Great Wall” και “Game of Thrones” αντίστοιχα..

Το φιλμ επικεντρώνεται στο Σινικό τείχος και τον λόγο ύπαρξης του που δεν είναι άλλος από την προφύλαξη του ανθρώπινου είδους από τα μυθικά τέρατα Tao Tei.. Όπως προστατεύει το Τείχος από τους White Walkers και τους Wildlings στο ‘Game of Thrones.. το ίδιο μεγαλείο αντιπροσωπεύουν” τάδε έφη Matt Damon, μάλλον κάπως απερίσκεπτα αφού σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να συγκριθούν τα δύο project είτε από άποψη σεναρίου είτε από άποψη εφέ -για να μη αναφερθούμε στα προχειροφτιαγμένα τέρατα που είδαμε στο “Great Wall” (κακιά μίμηση del Toro) που δεν πλησιάζουν ούτε στο ελάχιστο τους επιβλητικούς White Walkers..

Διαβάστε περισσότερα για: , ,