Η κριτική επιτροπή της Berlinale – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η κριτική επιτροπή της Berlinale

Ειδήσεις | 31-1-2017 |

Μία βδομάδα έμεινα για το Φεστιβάλ του Βερολίνου (9-19 Φεβρουαρίου), με την συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ να λαμβάνει χώρα σήμερα στην Γερμανική πρωτεύουσα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή να ανακοινώνει την επιτροπή που θα συμπληρώσει τον πρόεδρο Paul Verhoeven, στην κρίση των 19 ταινιών που διαγωνίζονται για την Χρυσή Άρκτο φέτος.

Στην επιτροπή συναντάμε την Γερμανίδα ηθοποιό Julia Jentsch, μία συνήθη ύποπτο του Φεστιβάλ και Shooting Star το 2005, οπότε και έλαβε την Αργυρή Άρκτο για τον ρόλο της στο Sophie Scholl: The Final Days, ενώ πέρσι πρωταγωνίστησε στο 24 Weeks που προβλήθηκε για το διαγωνιστικό. Ο Ισλανδός Olafur Eliasson, είναι το δεύτερο μέλος της επιτροπής από Ευρωπαικό έδαφος.

Στην επιτροπή βρίσκεται και η Τυνίσια παραγωγός Dora Bouchoucha Fourati, παραγωγός της περσινής έκπληξης του διαγωνιστικού Hedi, η ηθοποιός Maggie Gyllenhaal, ο Μεξικάνος ηθοποιός και σκηνοθέτης Diego Luna (πρωταγωνιστής του Rogue One και σκηνοθέτης του Cesar Chavez) και ο κινέζος σκηνοθέτης Wang Quan’an. 

Επίσης ανακοινώθηκε ότι φέτος θα δοθεί τιμητική Χρυσή Άρκτος στην Ιταλίδα costume designer Milena Canonero, που έχει δουλέψει σε ταινίες των Kubrick, Coppola, Polanski, Louis Malle, Barbet Schroeder και Wes Anderson, κερδίζοντας τέσσερα Oscars (έχοντας ακόμη πέντε υποψηφιότητες). Σε ένα αφιέρωμα προς τιμή της το Φεστιβάλ θα προβάλει τα A Clockwork Orange, The Shining και The Godfather Part III, μεταξύ άλλων.

Το Cinefreaks θα βρίσκεται από την επόμενη βδομάδα στο Βερολίνο. Δείτε την σελίδα μας με όλη την κάλυψη της Berlinale 2017.