Εσείς θα βλέπατε το remake του "Toni Erdmann"; – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εσείς θα βλέπατε το remake του “Toni Erdmann”;

Ειδήσεις | 9-1-2017 |

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Bild μια από τις σημαντικότερες ταινίες του 2016- και για μας εδώ στο Cinefreaks η καλύτερη ταινία της χρονιάς– είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσει σύντομα το remake της. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τη μεταφορά της ταινίας με αγγλόφωνο cast έτσι ώστε η ιστορία να προσεγγίσει ένα πιο ευρύ κοινό.

Εξάλλου η  Maren Ade, σκηνοθέτης της ταινίας, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν βλέπει αρνητικά αυτή την ιδέα καθώς αυτό δεν θα επηρέαζε τη δική της δημιουργία. Απέκλεισε βέβαια την ιδέα να αναλάβει η ίδια μια τέτοια μεταφορά καθώς της πήρε πέντε χρόνια να ολοκληρώσει το αρχικό σενάριο. Σε αυτά συμπλήρωσε πως αν κάποιος μειώσει τον όγκο της ταινίας, τότε μπορεί από αυτή να προκύψει μια γνήσια κωμωδία.

Το “Toni Erdmann” έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πολλές υποψηφιότητες σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ του πλανήτη και κέρδισε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Toronto και στα Βραβεία Κριτικών της Νέας Υόρκης καθώς και το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγχρόνως αγαπήθηκε από το κοινό ενώ πήγε αρκετά καλά κι εμπορικά. Συνεπώς, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την ανάγκη να γυριστεί ένα remake, ειδικά όταν πρόκειται για μία τόσο πρόσφατη ταινία.