Η εκδικητική σιωπή του Nicolas Winding Refn – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η εκδικητική σιωπή του Nicolas Winding Refn

Ειδήσεις | 11-1-2017 |

Προς τα τέλη του 2015, ο Refn είχε αποκαλύψει πως θέλει να κάνει μια “υπερβολική κατασκοπική περιπέτεια”.

Φέτος το καλοκαίρι, έγραψε στο Twitter:

“Ian Fleming + William Burroughs + N W R = The Avenging Silence.”

Τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, μετά το φετινό Neon Demon, η οποία και θα ονομάζεται “The Avenging Silence”. Το σενάριο υπογράφουν οι Neal Purvis και Robert Wade των “Casino Royale”, “Quantum Of Solace”,“Skyfall” καιSpectre.

Σύμφωνα λοιπόν με την εκτεταμένη περίληψη που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Ο κατάσκοπος αποτελούσε έναν από τους καλύτερου κατασκόπους στην Ευρώπη. Ένα τραύμα στις φωνητικές του χορδές, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής έξι χρόνια νωρίτερα, τον άφησε μουγκό αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει τη δουλειά του. Τώρα, έξι χρόνια μετά, τον εντοπίζει και του αναθέτει μια εμπιστευτική αποστολή ένας, εξόριστος στη Γαλλία πρώην επικεφαλής της Yakuza και νυν συνταξιούχος επιχειρηματίας. Αυτή η αποστολή είναι να εντοπίσει και να σκοτώσει τον αρχηγό της πιο επικίνδυνης οικογένειας της Γιακούζα στην Ιαπωνία.
Επειδή ο κατάσκοπος φοβάται τα αεροπλάνα, επιβιβάζεται σ’ ένα φορτηγό πλοίο με κατεύθυνση το Τόκιο. Λόγω μια έκρηξης, το πλοίο βουλιάζει και ο κατάσκοπός ξεβράζεται στη νότια Ιαπωνία. Εκεί θα ταξιδέψει σιωπηλά, αναζητώντας τέσσερα στοιχεία- που συμβολίζουν την κατάκτηση, τον πόλεμο, το λιμό και τον θάνατο- και τα οποία θα τον οδηγήσουν στον στόχο του.
Παράλληλα, το αφεντικό της Yakuza, γνωστό για μια μεγάλη σφαγή μελών της Yakuza που είχαν στραφεί εναντίον του το 2004, φημολογείται ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ιαπωνικό υπόκοσμο αφού πέρασε πολλά χρόνια μόνος του στα βουνά, χωρίς καμία επαφή με την τεχνολογία. Αυτός ο τρόπος ζωής έγινε εμμονή στο αφεντικό της Yakuza. Οι φήμες λένε πως αυτοκτόνησε πριν χρόνια αλλά δραπέτες από το μυστικό του στρατόπεδό διαδίδουν πως ετοιμάζεται να επιστρέψει.
Τώρα οι αντίπαλες οικογένειες της Yakuza αρχίζουν να υποψιάζονται ότι αυτός ετοιμάζει τη μεγάλη του επιστροφή μέσα από ένα σχέδιο που φέρνει στο προσκήνιο τον πιο διάσημο μύθο προδοσίας της Yakuza.
Ο κατάσκοπός, βιώνει ένα υπαρξιακό ταξίδι στην Ιαπωνία, σε μια αναζήτηση των κομματιών του πάζλ που θα τον οδηγήσουν στην αναμέτρηση με το απόλυτο αφεντικό της Yakuza, σ’ έναν τρομακτικό επίλογο.

Βαρετό πάντως δεν το λες…

Διαβάστε περισσότερα για: