Doctor who: Είδαμε το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Doctor who: Είδαμε το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο

TV | 1-1-2017 |

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει spoilers!

Το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της  βρετανικής σειράς “Doctor Who”  προβλήθηκε την περασμένη βδομάδα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς καινούργια σεζόν. Το επεισόδιο είχε τίτλο “The Return of Doctor Mysterio” σε σενάριο του Steven Moffat και σκηνοθεσία Ed Bazalgette.

Νέα Υόρκη. Παραμονή Χριστουγέννων.1992.Ο Δόκτωρ(Peter Capaldi) προσπαθώντας να στήσει μια παγίδα, την ενεργοποιεί κατά λάθος και βρίσκεται να κρέμεται έξω από το παράθυρό του οκτάχρονου Γκράντ. Ο μικρός, πιστεύοντας ότι ο Δόκτωρ είναι ο Άγιος Βασίλης, τον βοηθάει και στη συνέχεια τον αφήνει να μπει στο δωμάτιο του όπου τον κερνάει γάλα και μπισκότα.

Ο Γκράντ λατρεύει τα κόμικ με υπερήρωες και έχει μια αρκετά μεγάλη συλλογή από αυτά. Ο Δόκτωρ αρχίζει να τα ξεφυλλίζει και να παραθέτει τις ενστάσεις του. Πρόκειται για μια αρκετά γλυκιά σκηνή. Γενικά, οι σκηνές που αφορούν παιδιά είναι από τις καλύτερες στη σειρά γιατί ο Δόκτωρ τα πηγαίνει εξαιρετικά μαζί τους, άλλωστε από πολλές απόψεις και ο ίδιος παραμένει παιδί.

Σε αυτό το επεισόδιο παρέα με το Γκράντ αποφασίζουν να ολοκληρώσουν την παγίδα που έστηνε. Ωστόσο, τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή όταν ο Γκραντ καταπίνει ένα πετράδι που εκπληρώνει ευχές, πιστεύοντας ότι είναι φάρμακο για το βήχα του.Η βαθύτερη επιθυμία του μικρού πραγματοποιείται και αποκτά υπερδυνάμεις(!)

Παρόλο που ο Δόκτωρ βάζει το Γκράντ να υποσχεθεί ότι δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ τις δυνάμεις αυτές, ο μικρός τον παρακούει και μεγαλώνοντας υιοθετεί το ψευδώνυμο «The Ghost» (Justin Chatwin)  και αποφασίζει να πολεμήσει το έγκλημα. Ο χαρακτήρας αυτός «δανείζεται» αρκετές ιδιότητες από το Σούπερμαν, όπως την ικανότητα να πετάει, την τεράστια δύναμη κ.α.

Μετά από χρόνια ο Δόκτωρ επιστρέφει μαζί με τον Nardole( τον οποίο συναντήσαμε στο επεισόδιο “The Husbands of River song” και υποδύεται ο Matt Lucas). Παρέα με το Ghost και μια νεαρή ρεπόρτερ τη Lucy Fletcher(Charity Wakefield) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα εξωγήινων που καταλαμβάνουν ανθρώπινα σώματα ως ξενιστές.

Η ουσία του επεισοδίου δε βρίσκεται στην καταπολέμηση του κακού ως συνήθως(σε αυτό το σημείο θα λέγαμε μάλιστα πως υστερεί), ούτε έχει την αύρα που έχουν έχουν συνήθως τα Χριστουγεννιάτικα επεισόδια.Η ιστορία όμως αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη είναι ευχάριστη και γλυκιά.

Ο Δόκτωρ δεν έχει την θετική ενέργεια και ενεργητικότητα που τον διακρίνει, κάτι που φαίνεται όσο εξελίσσεται η πλοκή του επεισοδίου. Γεγονός λογικό καθώς έχει βιώσει δύο μεγάλες απώλειες(το θάνατο της Clara-την οποία αναγκάστηκε να ξεχάσει- και της River).Με τη δεύτερη να τον επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο περιμέναμε.Ωστόσο το επεισόδιο κλείνει αισιόδοξα καθώς αποφασίζει να πάψει να είναι στην απομόνωση και να βρει σταδιακά τους παλιούς του ρυθμούς.