Οι 10 ταινίες με τα περισσότερα πειρατικά downloads του 2016 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι 10 ταινίες με τα περισσότερα πειρατικά downloads του 2016

Ειδήσεις | 3-1-2017 |

Το γνωστό στον χώρο της πειρατείας site TorrentFreak έψαξε τα νούμερα και δημοσίευσε την λίστα με τις 10 πιο ”κατεβασμένες” παράνομα ταινίες του 2016. Σύμφωνα με το site, τα ακριβή στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, γιατί με το δεδομένο καθεστώς είναι πολύ δύσκολο κανείς να καταγράφει downloads. Αντιθέτως, οι υπολογισμοί του βασίζονται σε διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και δημόσιων BitTorrent trackers.

Την πρώτη θέση της σχετικής λίστας κατέχει το Deadpool, καθώς πολλές version της ταινίας διέρρευσαν λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του στους κινηματογράφους. Τα παράνομα downloads για το Deadpool αγγίζουν τα εκατομμύρια, ενώ η ταινία απέφερε πάνω από 783 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο Box Office.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται άλλες δύο μεταφορές κόμικ, το Batman v Superman και το Captain America: Civil War, επιβεβαιώνοντας ότι το πειρατικό κοινό έχει μια αδυναμία στα comic-books.

Στη λίστα βρίσκονται και δύο μεγάλες παραγωγές που δεν τα πήγαν και τόσο καλά στις εισπράξεις, το Warcraft και το Independence Day: Resurgence, δείχνοντας ότι η πειρατεία τελικά τους πήρε ένα μεγάλο κομμάτι από τα κέρδη.

Το The Revenant που βρίσκεται στο νούμερο 10 της λίστας ανέβηκε στο internet πριν την κυκλοφορία του από έναν πρώην υπάλληλο ενός κινηματογραφικού studio, τον William Kyle Morarity, ο οποίος καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.12 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβρη.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 10 πιο κατεβασμένες ταινίες του 2016 παρακάτω:

1. Deadpool
2. Batman v Superman: Dawn of Justice
3. Captain America: Civil War
4. Star Wars The Force Awakens
5. X-Men Apocalypse
6. Warcraft
7. Independence Day: Resurgence
8. Suicide Squad
9. Finding Dory
10. The Revenant