Τι να περιμένουμε από το δεύτερο μισό της 4η σεζόν των Vikings μετά την πρεμιέρα της – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι να περιμένουμε από το δεύτερο μισό της 4η σεζόν των Vikings μετά την πρεμιέρα της

TV, Ειδήσεις | 3-12-2016 |

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 1/12 επέστρεψε η δημοφιλής σειρά του History Channel για το part B της τέταρτης σεζόν.  Για να λέμε την αλήθεια το πρώτο μισό μας απογοήτευσε λίγο καθώς εστίασε στην ξαφνική πτώση του Ράγκναρ και στην εξάρτηση του από τα ”βότανα”.Έξι χρόνια μετά την ήττα του Ράγκναρ από τον αδερφό του Ρόλο και την ξαφνική του εξαφάνιση, ο Ράγκναρ κάνει ένα δυναμικό “καμ μπακ” και δείχνει έτοιμος να εκδικηθεί τον βασιλιά Έκμπερτ για την προδοσία του. Τα πράγματα δεν δείχνουν τόσα απλά καθώς πλέον σχεδόν κανείς δεν το σέβεται μετά την ήττα και τη φυγή του, ενώ έχουν ξεχαστεί οι επιτυχίες του και μαθεύτηκε το μυστικό που έκρυβε για την προδοσία στο Ουέσεξ (αφανίστηκε ολόκληρος ο αποικισμός). Ακόμα και οι γιοι του δεν τον καλοδέχονται και δε δείχνουν κανέναν σεβασμό. Αυτό δεν ισχύει για τον Άιβαρ που είναι διατεθειμένος να τον ακολουθήσει στην Αγγλία . Εντωμεταξύ ο Μπγιορν δείχνει έτοιμος να πραγματοποιήσει το σκοπό του και να ταξιδέψει στη Μεσόγειο με υποψήφιο σύμμαχο τον προδότη και θείο του, Ρόλο, ο οποίος αυτή τη φορά θα προδώσει(?) την οικογένεια του στη Γαλλία και τη γυναίκα του καθώς θα φύγει. Ο αδερφός του Βίτσερκ έχει υποσχεθεί να τον ακολουθήσει. Η Λάγκερθα από τη μεριά της ετοιμάζεται για την επιστροφή στην εξουσία, ενώ βρίσκεται στα μαχαίρια  με την πριγκίπισσα Άσλαγκ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη φορά θα έχει στο πλευρό της μια γυναικεία συντροφιά, την Άστριντ. Πολύ πιθανό είναι να δούμε και που βρισκόταν ο Ράγκναρ τόσα χρόνια (πριν την επιστροφή του), αλλά και πως θα αντιμετωπίσει το φόβο πως οι γιοι του θα γίνουν σπουδαιότεροι από αυτόν (ήδη ο Μπγιορν κάνει τα πρώτα βήματα). Τα άλλα δύο αδέρφια(Ούμπε, Σίγκουρτ) έχουν αποφασίσει να μείνουν στο Κάτεγκατ. Τέλος είδαμε τη σχέση του Φλόκι με τον Ράγκναρ να καλυτερεύει, καθώς ο πρώτος εξέφρασε την αγάπη του και ο δεύτερος δείχνει έτοιμος να τον συγχωρέσει.

O showrunner της σειράς έκανε κάποιες αποκαλύψεις. Θα δούμε πως η ήττα του Παρισιού άλλαξε τον Ράγκναρ, καθώς και την αμφισβήτηση που θα του δείχνουν οι υπόλοιποι. Ο Άιβαρ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του πατέρα του για την Αγγλία. Θα έχουμε βέβαια και πολλές μάχες, αλλά και συγκινητικές καταστάσεις. Μας επιβεβαίωσε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να είναι πάλι μαζί ο Ράγκναρ και η Λάγκερθα είναι η Βαλχάλλα, ενώ σχολίασε και την απόπειρα αυτοκτονίας του Ράγκναρ λέγοντας πως ήταν ένα τεστ πίστης για αυτόν προς τους θεούς (τον αγαπάνε ακόμα!!!)

Ενδιαφέρον έχουν και οι φήμες που θέλουν τον Τζόναθαν Ρις Μέγιερς (Match Point, The Tudors) να υποδύεται  τον Alfred the Great, αντίπαλο του Άιβαρ, που όμως θα δούμε πιθανόν στην 5η σεζόν.

Θυμηθείτε το trailer για το S4b.