Τα reshoots και το αρχικά προγραμματισμένο τέλος του Rogue One – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα reshoots και το αρχικά προγραμματισμένο τέλος του Rogue One

Ειδήσεις | 22-12-2016 |

To Rogue One: A Star Wars Story, παίζεται στις αίθουσες εδώ και μία εβδομάδα πλέον. Όσοι το είδατε ήδη θα παρατηρήσατε ίσως την μεγάλη διαφορά των trailers της ταινίας και της τελικής ταινίας. Ο σκηνοθέτης λοιπόν μας έδωσε σημαντικά στοιχεία για το πως ήταν η ταινία πριν από τα περιβόητα reshoots, που την έκαναν να μοιάζει τελείως διαφορετική.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθούν spoilers για την ταινία.

Στο τέλος του Rogue One λοιπόν όλη η ομάδα των ανθρώπων της αντίστασης που προσπαθούν να κλέψουν τα σχέδια του Death Star, χάνεται στην μάχη και τα σχέδια φτάνουν με έναν τουλάχιστον επικό τρόπο από τα αρχεία της Αυτοκτρατορίας στα χέρια της Πριγκίπισσας Λέα, οπότε και αρχίζει το Star Wars.

Το τέλος της αρχικής κόπιας της ταινίας όμως ήθελε τους επαναστάτες ζωντανούς. Μάλιστα ο συνσεναριογράφος της ταινίας αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ο σκηνοθέτης και ο ίδιος δεν περίμεναν ποτέ ότι η Disney θα δεχόταν να πεθάνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, γι’ αυτό είχαν επιλέξει ένα διαφορετικό τέλος που μόνο ένας χαρακτήρας πέθαινε και φυσικά η Jyn σαν πρωταγωνίστρια έμενε ζωντανή.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης του Rogue One, Gareth Edwards επιβεβαιώνει:

“Στην αρχική έκδοση του σεναρίου οι ήρωες δεν πεθαίνουν. Έτσι εμείς υποθέσαμε ότι δεν θα έπρεπε να πεθάνουν οι ήρωε, ότι κάτι τέτοιο δεν θα μας επιτρεπόταν. Έτσι προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο που να οι χαρακτήρες να μένουν ζωντανοί. Όλοι όμως σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να πεθάνουν. Όταν τελικά το αναφέραμε στην διεθύντρια της Lucasfilms, εκείνη είπε: Ναι, αυτό έχει λογική” και πράγματι έχει, καθώς οι χαρακτήρες αλλιώς θα βρίσκονταν στο A New Hope. Κάπου εκεί μάλιστα περίμενα να μου πει κάποιος να γυρίσουμε μια ακόμα σκηνή που να δείχνει την Jyn να φεύγει σε άλλον πλανήτη ή κάτι σχετικό, όμως αυτό ποτέ δεν έγινε και έτσι αποκτήσαμε το τέλος που σκεφτόμασταν από την αρχή. ”

Τώρα σε ποια φάση της παραγωγής της ταινίας έγιναν όλα αυτά, μας είναι άγνωστο, όπως είναι αρκετά πιθανό οι πρωταγωνιστές να είχαν άλλη καλύτερη τύχη στην πρώτη έκδοση της ταινίας και τελικά κατά τα reshoots να αποφασίστηκε η διαφορετική τους μοίρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο σκηνοθέτης λέει ότι περίμενε να μην τον αφήσουν από την Disney να κάνει κάτι τέτοιο.